witam mam taki problem z obrotami,jak odpale zalącza sie ssanie i wszystko jest wporzadku gdy sie troche rozgrzeje ssanie siw wylancza i tez jest dobrze ale gdy przejade pare kilometrów i silnik bardziej sie rozgrzeje to obroty tak spadaja ze trzesie samochodemi wtedy musze podtrzymywac na gazie co to za przyczyna moze byc ?? czekam na wasze odpowiedzi z góry dzieki .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
male obroty
Collapse
X
-
Witaj, jaki masz silnik? rocznik? i czy masz LPG czy tak sie dzieje na benzynie, to nie musi być jakaś przyczyna może wystarczy obroty dobrze ustawić. Wychodzi na to że masz 1.3 czyli d13b2, najlepiej to zrób samodiagnostyke, sprawdź czy komp ma jakieś błędy zapamiętane. Później polecam reset, uczenie i powinno być a jesli problem sie powtórzy to trzeba szukać dalej. Jeśli masz jakieś błędy to trzeba sprawdzić co one oznaczają. i może będzie wiadomo już za co się brać, możliwe że wystarczy tylko lekko podnieść obroty na biegu jałowym i tez będzie wszystko ok.
PozdrawiamLast edited by Gość; 19-03-2010, 23:06.
-
reset i uczenie powinno pomoc ja mialem problemy z alternatorem tez spadaly bardzo nisko obroty rozwiazalem usterke i obroty same sie ustabilizowaly, czytalem na tym forum o kilku takich przypadkach i ten reset i uczenie pomagalo wiec warto sprobowac.
Comment
-
witam ponownie .Pierwsza sprawa jesli chodzi o samodiagnostykie to umnie sa podlączone 2 te kostki i gdy przekrece zapłon to mrygnie raz dioda i wiecej juz nie mryga czy znaczy ze niema zadnego bledu czy jest ? A druga sprawa gdzie ustawic te obroty bo znalazlem srubkie ale przy lince gazu czy to jest to bo jak przekrece to pozniej mi na ssaniu wyje samochod ?? czekam na wasze odpowiedzi z góry dzieki .
Comment
Comment