Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instrukcja + Jaki olej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Instrukcja + Jaki olej

kupiłem dzis hanie 1,5 coupe benzynka .
    Mam takie pytanko sprzedajacy powiedzial zeby lac pół syntetyk.
    jesli sie to zgadza to napiszcie mi jak mozecie ile tego mam kupic jak sie nie myle to chyba 3,3dm czyli chyba 4 litry bo zeby zalec 3,3 to 4 stykna i zostanie na dolewki jakby juz brala a mam nadzieje ze tego nie jada ;p

a 2 to nie kminie w ogole gdzie co jest macie moze jakies linki z opisanymi roznymi sprawami np od czego jaki przełacznik co gdzie jest etc. fajnie by bylo tez jakies sprawy elektryczne wyjasnione bo musze powymieniac kilka rzeczy w przewadze sa to żarówki ;p

w skrócie szukam instrukcji albo ksiazki pojazdu online.
    i zapytuje o olej jaka firme dokladnie polecacie (cena nie gra roli tzn nie za 500 zl za piatke ;p)

Z olejem jest tak jak piszesz.Kup 4 litry i ma wystarczyć nawet na niewielkie dolewki przez rok.Jeżeli będzie brać więcej to ingerencja w silniczek się kłania.Olej 10W40 a firma według uznania może być Mobil a może być Lotos.Co do książki to poszukaj na forum "Sam naprawiam"

Comment

zgadzam sie z kolega. wlej tyle ile pisze. a przy wymianie fitra jalepiej jeszcze dodatkowo akrecic ze dwa razy silnikiem bez filtra i oleju tak, aby resztka oleju wyleciala, a potem to juz zakladasz filtr i wlewasz olej

Comment

a co do oleju to polecam shell lub mobile ona, tego ostratniego sam uzywam i pracuje jak zloto

Comment

dzieki wielkie kupilem magnateca mysle ze nie zle tak mi koles doradzil. a z tym przekrecaniem bez filtra i oleju = to jest bezpieczne ;p??

Comment

Bezpieczne jeżeli to będzie trwać najwyżej kilka sekund.Nie jest to konieczne ale można to zrobić w celu dokładnego wylania oleju z silnika

Comment

thx tak zrobilem wszystko smiga i juz tak olejem nie smierdzi ;p ale tak to jast jjak sie zmienia olej co 14 a nie co max 10 mc. wykonałem manewr z kreceniem wylecialo jeszcze z ok poł litra ;p

Comment

Working...
              X