Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

święci komputer, kod błędu 9

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• święci komputer, kod błędu 9

Witam.
    Ostatnio miałem drobną przygode i uderzyłem miską olejową w krawężnik.miska się troche wgniotła więc ją wymieniłem szybko na inną bo akurat miałem od znajomego który miał taką od crxa.Po zdjęciu miski okazało sie ze ssak jest cały i nic w sumie złego sie nie stało.Jednak od tamtego momentu zaczął mi świecić komputer.Zrobiłem samodiagnostyke i pokazało błąd nr 9 czyli czujnik identyfikujący pierwszy cylinder.Wiem ze ten czujnik jest w aparacie zaplonowym i ponoć on pokazuje błąd kiedy jest wyjechane łożysko w aparacie zapłonowym i palec kopółki dostaje bicia jednak u mnie takiego bicia nie zuważyłem.Jednak zastanawia mnie czy to ze udezając miską w krawęznik taki wstrząs mogł spoowdować taką awarie.Nie wiem gdzie szukać zeby wyeliminować ten błąd.W sumie oprócz tego ze swieci kontrolka kompa nic sie z pracą silnika nie dzieje ,kręci sie normalnie nie ma trybu awaryjnego.A moźe to bląd pokazuje czujnik wału korbowego? Moja hania ma silnik d15b2/ b7 .Bardzo prosze o pomoc jak rozwiązać ten problem

Tutaj oraz tutaj jest opisane co należy zrobić z błędem numer 9. Dokładnie tak jak opisujesz chodzi o czujnik sprawdzający położenie pierwszego cylindra.
    Napijmy się piwka
    Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
    Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
    Sprzedam części z EJ9

Comment

Working...
    X