Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie chce odpalić

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nie chce odpalić

Witam,

Mam pewien problem z moja honda d15z1 wczoraj przyjechalem normalnie zaparkowalem na drugi dzien przychodze i honda nie chce palic... Wiec najpierw patrze moze malo paliwa dolalem 5l i dalej proboje i nic. normalnie sie kreci ale nie chce zaskoczyc pompa sie nie zatarla bo slychac ja jak chodzi..Wiec dalej zaczolem ogladac i spojrzalem tak poprostu w zbiorniczek wyrownawczy plynu chlodzenia i tam bylo pusciutko (( ups. Dopiero pozniej zaczolem sobie przypominac ze pojawial sie problem z ogrzewaniem. Nie wiem co teraz jestem kompletnym laikiem nie wiem co robic. nawet nie mam za bardzo jak zholowac go do mechanika bo nie mam z przodu haka . Co sie moglo stac i jakie ewentualne koszta naprawy. Koledzy pomozcie (

Dodam ze samochod jezdzil normalnie nie bylo zadnych obiawow wczesniej temperatura byla w normie...

Ogrzewanie nie ma nic do odpalenia.
    Sprawdż
    -czy po przekręceniu kluczyka załącza się pompa (jeśli nie to wyłącznik antywstrząsowy)
    -iskrę na świecach
    -przewody zapłonowe
    ビートル ジョン

Comment

No ale powiedz czy jesli nie bylo plynu to nastepstwem tego nie powstal problem w postaci nieodpalania moze zajechalem silnik ?? uszczelka nie poszla bo olej sie nie zmieszal z plynem olej jest ok

Comment

Jak byś miał problem to w czasie jazdy zrobiłaby sie choinka na liczniku-począwszy od chec-ka skończywszy na lampce oleju
        ビートル ジョン

Comment

to że płyn nie poszedł do oleju nie musi oznaczać że uszczelka pod głowicą jest cała. ja bym zaczął od sprawdzenia/wymiany świec, sprawdź jeszcze czy w chłodnicy masz płyn czy widać może żeberka.

Comment

Kolego zobacz bezpieczniki Pod Kierownicą i Pod maską. Miałem taki problem i okazało się ze bezpiecznik.

Comment

Dziekuje wam wszystkim problem zazegnany ) wiecej strachu mialem. Plynu faktycznie nie bylo - nie wiem czemu :/ A przyczyna byly swiece stare juz. Po wymianie i resecie komputera wszystko wrocilo do normy Takze temat mozna zamknac POZDRAWIAM

ps Samochodzik mam ledwo miesiac a juz cos sie zaczelo dziac niewiem moze jak juz wszystkie podstawowe rzeczy powymieniam to nie bedzie w najblizszym czasie problemow. W samochod juz wlozylem ponad 2kola :/ chce zeby byl w efekcie koncowym jak igla ) jeszcze duzo pracy przede mna

Comment

Working...
              X