Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda d13b2 HB problem z odpalaniem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda d13b2 HB problem z odpalaniem

Witam
    Mały problemik z odpalaniem samochodziku jak jest zimno , jak już się nagrzeje to problem znika
    Wymieniłem już świece kable zapłonowe sprawdziłem pompkę, silniczek krokowy, wszystkie czujniki, wężyki podciśnienia, układ podciśnienia,układ zapłonowy czy nie przeskoczył gaźnik wyregulowałem ale tylko na ciepłym bo na zimnym się nie da bo zaraz gaśnie.
    Byłem już u 3 mechaników i żaden nie potrafi cokolwiek zdiagnozować, w serwisie hondy zapłaciłem 200zł za to ze wzięli moją HONDZIE popatrzyli i nic nie potrafili stwierdzić .
    Proszę o jakąś podpowiedź co jeszcze można sprawdzić wyregulować

witam mam problem gdy lalunia się nagrzeje i ją zgaszę to aby odpaliła ponownie muszę czekać aż ostygnie co może być przyczyną?

Comment

ciapus81 miałem podobnie u siebie, też mam D13, podczas regulacji zaworów okazało się, że wszystkie zawory wydechowe były podparte. Po regulacji zaworów wszystko wróciło do normy.
      Pzdr

Comment

Tak i to było to wyregulowałem sobie zaworki i nareszcie moja ślicznotka zaczęła się popisywać co to ona nie potrafi
        Dzięki wielkie za pomoc. PIWKO

Comment

Sprawdz sobie cewke zapłonowa i moduł. A gaśnie Ci w czasie jazdy. Bo jak mi gasła to tez musiałem odczekać jak ostygnie zeby zapaliła i była to wina modułu zapłonwego.

Comment

dzięki za odpowiedz !!

Comment

Working...
            X