potrzebuję zdjęcia lub opisu prawidłowego ustawienia oznaczeń na wałkach podczas wymiany rozrządu... w civic 1,3 z góry dzięki
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
rozrząd potrzebna mała pomoc
Collapse
X
-
witaj mam ale trochę niewyraźnie tam gdzie masz strzałki to są oznaczenia koła wałka rozrządu a na rys 2 nr 3 to oznaczenie up dałem skan do załącznika na forum jest oznaczony jako plik w wordzie jeżeli nie będzie czytelny to prześlij mi meila co ci prześlę pozdoZałączone pliki
-
jeszcze jedno pytanie może ktoś mi podpowie??? moja honda na gazie czasem wchodzi na wolnych obrotach na szybsze.... podobno jakiś silniczek przy gaźniku to reguluje tylko że nie wiem bardzo który mimo że rozebrałem gaźnik i tam wszystko jest sterowane podciśnieniem.... nadmienię że na paliwie jest wszystko ok.... jeszcze raz pozdro i dzieki
Comment
-
Coś znalazłem a więc :wiesz gdzie jest filtr powietrza. Od filtra do silnika idzie gruba platikowa rura, wchodzi ona do przepustnicy (metalowy "kwadratowy element"). Zdejmij rurę dolotową z przepustnicy, odkręć przepustnicę od kolektora (4 śruby chyba 13tki), odepnij przewody i masz przepustnice z silnikiem krokowym w ręku
Na czerwono przepustnica, na zielono 2 śruby z 4 trzymających. Klucz 13.
Last edited by zunio; 29-10-2008, 11:32.
Comment
-
dzięki wielkie ale to nie to ja mam model z silnikiem 1,3 czyli mam gaźnik a w tym modelu to wiem gdzie jest silnik krokowy co pokazałeś ale mimo wszystko dzięki wielkie za pomoc
czyli ja mam coś takiego Honda Civic V-ej generacji
Comment
-
krokowiec
pod gaźnikiem znajduje się kolektor ssący
z prawej strony gaźnika do kolektora wchodzącego do pierwszego cylindra dokręcony jest podłużny (8cm długości x 3-4cm średnicy) element z dochądzącego do niego małą wiązką bodajże 3 przewodów...to jest silnik krokowy przykręcony chyba 3 śrubami. pod krokowcem znajduje się uszczelka w kształcie cyfry 8 ... nie zniszcz jej...żaba, 1.3 16v 1993
Comment
Comment