Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przedmuchy (co jest przyczyna i jak sie ich pozbyc)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• przedmuchy (co jest przyczyna i jak sie ich pozbyc)

witamw moim d15b7 odkrylem ostatnio przedmuchy(z otworu przez ktory wlewa sie olej wali powietrze podczas pracy silnika)
    i teraz pytanie
    z kad sie to powietrze wogole bierze??
    jak to sie naprawia??co trzeba wymienic i ile to kosztuje??
    i ostatnie ,wiem ze to sie nikomu niespodoba ale co bedzie jezeli problem zlekcewazyc??i jezdzic tak jak jest??
    Last edited by Gość; 13-02-2010, 07:30.

Zmień korek od wlewu oleju.

Comment

kolega sugeruje korek moze dlatego ze w moim poscie byla niescislosc(juz poprawiona)
      ma ktos jaies lepsze pomysly??

Comment

zobacz czy nie bierze Ci oleju , jak tak to Masz wydmuchaną uszczelkę pod głowicą

Comment

Co? Co to w ogole za głupoty? Nie rozumiem tematu. Jak to wali Ci powietrze? Przecież to normalne,ze bedzie waliło powietrze na zapalonym silniku. Co ma wydmuchana uszczelka to brania oleju?!

Comment

no widzisz ..
            i nie masz racji, a przynajmniej nie do konca bo owszem moze delikatnie "wydobywac sie powietrze"ale nie dmuchac jak z komina lokomotywy:P
            dodatkowo zauwarzylem ze delikatnie pryska tez olejem.

Comment

Pryska od pracy klawiatury. Mam to samo wszystko jest w silniku ok. Nie wiem w ogole co to za problem...

Comment

nice,to jest nas dwóch bo ja też nie wiem o co chodzi, co ma wspólnego branie oleju i chapanie olejem po odkręceniu korka z UPG ??? Jak UPG jest walnięta to albo kopci na biało i ubywa płynu chłodniczego bo płyn dostaje się do cylindra/ów i jest spalany, albo jest duże ciśnienie w układzie chłodzenia i wywala płyn (dodatkowo się przegrzewa) bo spaliny walą do układu chłodzenia, albo płyn chłodniczy miesza się z olejem i robi się "masło" z oleju. Jak bierze olej to w pierwszej kolejności pierścionki i uszczelniacze. A "dmuchanie" po odkręceniu korka wlewu oleju jest zjawiskiem normalnym.
                Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

No wreszcie . A odpowiadajać w 100% na temat,no wiec. Przyczyna jest praca silnika,a jak sie pozbyc? Wyłaczyc silnik. Temat wyczerpany

Comment

no i elegancko
                    ruszylem z takim tematem bo slyszalem ze takie dmuchanie oznacza dla silnika koncowe
                    dzieki ze wyprowadziliscie mnie z bledu
                    to chyba juz koniec tematu

Comment

Working...
                    X