Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skaczące obroty na luzie.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skaczące obroty na luzie.

Witam, ostatnio jak np. dojeżdzam do skrzyzowania, gdy wrzuce luz, w momencie jak hamuje obroty drastycznie skacza. Nie mam obrotomierza, ale na "sluch" skacze do jakichs 4000-5000...Wiecie co to moze byc?

siema mam podobnie... udało Ci się znaleźć przyczynę skaczących obrotów??

Comment

No właśnie niestety nie...Na razie nie dzieje się to zbyt często, więc nic z tym nie robię...Ale znając życie problem sam nie zniknie, i trzeba będzie ruszyć d... do mechanika...

Comment

Silniczek krokowy sobie przeczyść może pomoże jak nie trzeba kupić nowy.

Comment

sprawdz uszczelke pod kolektorem ssacym mialem to samo i byla to wina uszczelki

Comment

Jeżeli uszczelka to obroty powinny spadać .? Pierwsze czyścic silniczek krokowy i reset i zobaczyc co bedzie powodzenia.

Comment

Jak by to była uszczelka pod ssącym to obroty powinny się podnieść bo silnik przechodzi na prace w trybie awaryjnym i komputer podnosi obroty i to znacznie.

Comment

Mylisz sie obroty spadają a przy hamowaniu samochód gaśnie

Comment

u mnie w d1.3b2 było to samo i padł mi map sensor i teraz nie gśnie przed skrzyżowaniem.

Comment

koleżka miał to samo był to silniczek krokowy zmienił i było ok .

Comment

Working...
                    X