Moja honda (D15Z1) pierwszy raz od dawna była wypuszczona na autostradę. Po paru godzinach szybszej jazdy zauważyłem że strasznie szarpie na każdym biegu a "na ludzie" obroty spadają blisko zera i cała się trzęsie. Ta sytuacja teraz też ciągle się powtarza ale dopiero po jakiś 20 minutach jazdy. Gdy silnik jeszcze nie jest do końca rozgrzany to wszystko chodzi normalnie ale gdy już osiągnie temperaturę i trochę tak pochodzi to wszystko wraca do "normy" :/ Mechanik naciągnął mi pasek rozrządu i sprawdził wszystkie mechaniczne rzeczy i wydaje się że wszystko ok ale problem się powtarza. Czy ktoś wie co może być przyczynom że tak się dzieje?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Szarpanie na każdym biegu
Collapse
X
-
robiłeś samodignostykę ??? może ci wyrzuci jakis błąd , jak temp silnika w normie ?? filtry ??VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA
"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."
Soichiro Honda - Honda Corporation
-
ja bym od tego zaczął samodiagnostyka a potem reset ..VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA
"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."
Soichiro Honda - Honda Corporation
Comment
Comment