Słuchajcie potrzebuję szybkiej pomocy. Jakiś czas temu padła mi jedna świeca, była zalana olejem i nie dawała iskry. Wymienilem na NGK. Po miesiącu, czyli dziś, świece zalało drugi raz. Jaka może być przyczyna? Mam jutro egzamin i muszę jechać do szkoły. Czy to uszczelka pod głowicą? Sam już nie wiem... Liczę na jak najszybszą odpowiedź, bo jeśli to nic poważnego to dziś to zrobię.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomóżcie mi szybko, zalewa świece
Collapse
X
-
Siemka!
Jeżeli masz olej tam gdzie odkręcasz świece to moim zdaniem były by to uszczelki od pokrywy walnięte, te od gniazd świec. takie:
BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABYŚMY DOSZLI TAM GDZIE NIE DOJEDZIEMY HONDĄ NA GLEBIE !!!
-
One są tam na dole przy gwincie od świecy, czy u góry? bo u góry jakaś wystaje. Jak to wymienic?
To się wymienia wraz z uszczelką pod głowicą? Da się to zrobić samemu czy lipa?
Dodam jeszcze, że przez dłuższy czas jeździłem z przelanym olejem ale go już zmieniłem, jednak pierwszy raz zalało świece tuż po wymianie oleju i wlaniu prawidłowej jego ilości.Last edited by sempo89; 18-01-2010, 17:18.
Comment
-
One są u góry jak odkręcisz pokrywe od zaworów, i chyba wymieniasz normalnie jak kazda uszczelke ale nie jestem pewny na 100%, musisz zobaczyć, a i pamiętaj jak będziesz dokręcał pokrywe zaworów zebys za mocno nie dokręcił bo szpilki są delikatne. ja tak jedną ukręciem. A wymiana to pewnie pół godzinki jezeli to jest to. te uszczelki co ja mówie to nie mają nic wspólnego z uszczelką pod głowićą.
pozdroBÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABYŚMY DOSZLI TAM GDZIE NIE DOJEDZIEMY HONDĄ NA GLEBIE !!!
Comment
-
nie jestem pewny ale w d13b2 chyba jest podobnie jak w d15b2 i tam są jeszcze 4 oringi między wałkiem rozrządu a głowicą, nimi też może sączyć się olej na świece, troche więcej zabawy bo trzeba ściągać wałek.jak zdejmiesz pokrywe to powinno być widać na tych górnych czy puszczają olej.
Comment
-
Auto już u mechanika. Jak zwykle coś musi być nie tak i zepsuło im się urządzenie do mierzenia kompresji. Mówili też to samo co Ty Jasiek, dodali też że może coś być jeszcze od dołu silnika. Nie bardzo wiem jak to się nazywa nie jestem fachowcem. Powinienem coś wiedzieć w sobotę, wtedy napiszę. Waskiii, niestety to nie to co myślałeś...
edit: Więc tak, kompresja jest super, wymieniłem na próbę jeden kabel WN. Jestem w fazie testu. Na razie jest ok.
Comment
Comment