Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

obroty na ssaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• obroty na ssaniu

Czesc moze mi ktos powiedzieć czy mam wlasciwe obroty na ssaniu teraz w zimie jak odpalam wskakuje na 1.5 po sekundach wzrasta do 2000 czasmi jak jest okrpnie zimno to 2300 pochodzi troche i spada gdzies kolo 1000 1100 i jak sie calkowicie zagrzeje to do 850 900.

P.S mam pytanie czy ssanie powinno sie zalaczac jak jest cieply silnik bo jak przejade troche i postawie np. jak ide do sklepu to zapala bez problemu tylko obroty wskakuja na 1500 a jak jest troche krótszy postój to po chwili jak rusze dopiero wskakuja na 1500. tak ma byc. I mam pytanie czy tym pokretlem z tylu plastikowym ustawia sie bieg jalowy czy cos jeszcze (mieszanke spalin czy cos ) bo troche podnosilem obroty i tak jakby bylo czuc troche benzyna z wydechu jak zaplam albo mocniej przygazuje dzieki za rady . pozdro.

wnioskuje, że masz silnik na gaźniku d13b2. wygląda na to, że z obrotami na ssaniu wszystko jest w porządku. ssanie potrafi się włączyć nawet po krótkim postoju, zwłaszcza w zimie. to plastykowe pokrętło z tyłu gaźnika to śruba zderzakowa regulująca wolne obroty biegu jałowego
    http://www.civic5g.yoyo.pl

Comment

ok dzieki narax

Comment

Working...
      X