Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

1.3 16v Problem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 1.3 16v Problem

witam. mam problem ze swoją hondą a mianowicie ciężko ją odpalic, muszę sporo razy podpompowac az w koncu łapie. W jeździe da sie jechac do 3 tys obrotów bo powyżej silnik zaczyna wariować. Czesto tez niechce trzymac obrotów i gasnie musze wtedy dawac gaz by nie zgasla.
    jeżeli ktos ma jakies sugestie lub mial podobny problem prosze o pomoc
    dzieki.

moze cos z gaznikiem.... u mnie tez szalała, okazało się ze dysza wolnych obrotow w gazniku padla...
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

a moze byc cos z prądem? jak gazuje to pojawia sie iskra na aparacie zaplonowym.

Comment

Jest wiele czynnikow co moze to być. Masz LPG? jakieś błędy na kompie?? robiłes reset?

Comment

przyczyn może być wiele:
          - przebice w aparacie zapłonowym - stąd iskry
          - zasyfiony zawór EACV
          - zanieczyszczona dysza wolnych obrotów itp.
          tak jak napisali wcześniej, zrób reset i sprawdź czy są jakieś błędy
          http://www.civic5g.yoyo.pl

Comment

mam lpg ale jej nie uzywam bo tez jest cos nie niewporzadku, najpierw musze zrobic zeby normalnie chodzila na benzynie. zeby zrobic ten reset to musze wyjąc jakis bezpiecznik nad akumulatorem? ktory to jest?

Comment

U mnie na dokładnie takie same dolegliwości pomogła dolewka do paliwa. Usuwa wodę z układu.

Comment

tylko teraz kiepskie mamy pogode by zrobić reset, po prostu długo będzie to trwało,
                na moje oko to zobacz jeszcze jakie masz teraz błędy. Po czym zrób reset, silnik musi być zimny. Wyciąg bezpiecznik z "Back Up 7.5" na około 1min. Znajduje się on w puszce bezpieczników pod maską, bądź ściąg kleme z aku. Póżniej naucz kompa, (jeśli nie wiesz jak to "szukajka" Ci pomoże, było na ten temat dużo) pojeżdzij troszkę.
                I znów zobacz czy wykrywa jakieś błedy.
                Inną sprawą może być zasyfiony filtr paliwa, wymienić.
                hmm a z tym co pisałeś to może być jakieś przebicie. Nie powinno go być, możliwe że kable do wymiany.

Pozdro

Comment

Morzesz miec walnientą cefkie zaplonową albo filter paliwa do wymiany

Comment

Dolewka? Substancja, którą dolewasz bezpośrednio do baku. Wiąże ze sobą wodę a do tego chyba jeszcze konserwuje. Cena 11zł, do dostania w każdym sklepie motoryzacyjny lub na stacji. Podobne działanie (usuwa wodę) ma podobno denaturat... ale butelka tamtego specyfiku wystarczy na dwa razy, czyli po 5,5 na zbiornik, różnicy w cenie prawie nie ma a denaturatu przy takiej różnicy bym już nie lał

Comment

Working...
                    X