Witam nie wiem czy nie powinienem tego poruszyć w dziale LPG ponieważ dzieje się tak odkąd mam gaz. Zapalam silnik na benzynie, włącza się ssanie a po minucie silnik zaczyna sie dusić i dławić tak jakby nie na wszystkie tłoki chodził. Przygasa prawie do zera i tak sie dzieje tylko na benzynie. Gdy przełącze na gaz chodzi równo. Podczas jazdy chodzi dobrze zarówno na benzynie jak i gazie. Dzieje sie tak tylko na benzynie po niedługim czasie po uruchomieniu. Jak sądzicie czemu tak jest. pozdrawiam civic V 1,5 90KM SOHC 94r nowy gaz.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
nierówna praca na wolnych obrotach
Collapse
X
-
OK, dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Świece 2 lata ( 35tys km) kable ( tu zrobiłem błąd najtańszy zamiennik złej jakości mam je tak długo jak świece filtr paliwa 30 tys km powietrza niedawno. Ale jeśli kable lub świece to czemu na gazie chodzi idealnie a na benzynie podczas normalnej jazdy bez zarzutu. Tylko jak odpale póki jest ssanie to ładnie chodzi ale po chwili zaczyna sie krztusić przygasać a nieraz obroty są dobre ale tak pluje dziwnie z tłumika i dziwnie chodzi. Dzieje sie tak tylko na wolnych obrotach i tylko na benzynie Pozdrawiam
A czy możliwe że na wolnych obrotach dostaje się troszke gazu do paliwa? No bo jak jest ssanie jest bogata mieszanka i dużo benzyny a jak sie wyłącza zaczyna przygasać?Last edited by Tomo1; 03-01-2010, 19:08.
Comment
Comment