Witam.Otuż Mam honde 93r d15b7 i jest taki problem,silnik jak zimny to ma moc ale jak sie zagrzeje to słabnie,nie wiem co moze byc ale jak wtedy dodaje gazu tak odrazu do połowy to silnik tak zerwie i przyspieszy i znowu zerwie i przyspieszy,moze go zalewa nie wiem.....wymieniłem kable i swiece na ngk.jak np mam 100km/h i mam 5 bieg i daje cały pedał gazu to nie przyspieszy i dopiero na 3 przyspieszy.wydaje mi sie ze jak na ten silnik to słaby jest....moze to cewka moze ktos mial pobobny problem...prosze pomożcie
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dziwne zachowania silnika d15b7
Collapse
X
-
wiem wiem nie oczekuje tego.ale on tak dziwnie zrywa duzo mi pali jezdze spokojnie i 10 ciagnie ciągle jak leje mu za 50 zł to robie 100km i tylke.dziwnie go zrywa jak chce przyspieszyc.a na wolnych obrotach to chodzi tak ze raz ma wieksze obroty raz mniejsze i tak sobie zmienia co 2 sekundy.
Comment
-
zrób samodiagnostykę może Ci wywali jakieś błędy i jak piszą koledzy filtry sprawdź , i co miałeś w niej robione ??VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA
"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."
Soichiro Honda - Honda Corporation
Comment
-
wymieniłem swiece,kable,filtr powietrza,chłodnice,termostat,ja mialem na poczatku w niej gaz ale wyciągłem,i zapłon był dosc wyprzedzony na gazie i troche go ustawiałem robiłem tak jak juz sie dobrze zagrzał to ustawiłem w takim momencie kiedy chodził sobie idealnie i tak cichutko.a samo diagnostyka wykatrze cos jak mi sie nie swieci check engine????
no ale pomoze cos jak wymienie filtr paliwa?przeciez wtedy moim zdaniem bedzie więcej palił.nie znam sie na tym ale tak na rozum to teraz wiltr jest zapchany i mniej pali co dopiero jak dam nowyLast edited by Tomo1; 01-01-2010, 14:42.
Comment
-
Z takim podejściem to polecam oddać auto do zaufanego serwisu aby wymienili co trzeba. Bo idąc Twoim tokiem myślenia należało by brudzić filtry paliwa w samochodach ze zwiększonym apetytem na paliwoI na jakiej podstawie sądzisz że miałeś zapłon dość wyprzedzony? Trochę powagi, plus google-tam można znaleść wszystko.
Comment
Comment