Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Swap d15b2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Swap d15b2

Mam pare pytań na które mam nadzieje ktoś mi odp.
    Otóż ma D13B2 i zastanawiałem sie nad swapem na d15b2 tylko nie wiem czy to ma sens i jakie będą koszta i czy dużo jest przy tym roboty. Nie mam tyle kasy żeby wstawić jakiś lepszy silnik dlatego myslałem nad tym.

Chyba że ktoś mi poleci jaki motor wstawić małymi kosztami i zbyt dużą ilością pracy żeby uzyskać dobry przyrost mocy. Jednak te seryjne 75Km już sie znudziło.

Nie znam sie na tym i może ktoś mi podsunie jakiś plan.

nie ma sensu...za cene swapa zrobisz 90 koni z d13

Comment

Jezeli chcesz robic swap to chyba na jakis duzo lepszy silnik np D16Z9 bo roznicy miedzy 75 a 90km nie odczujesz...Tak jak pisze DAX z D13 mozesz spokojnie wydusic wiele KM małym kosztem ewentualnie mozesz zrobic mini me wrzucic graty z d16 do d15 ale to ez są duże koszta

Comment

Jak możesz to podaj co można w d13b2 zrobić małymi kosztami by wydusić wiele KM, poza 3 węzykiem, przepustnica, zwężką.

Comment

dolot,wydech,kolektor,wałek...

Comment

A Możesz mi dać taką rade jaki najlepszy dolot i czy robić go na puszce od d15b2 czy inaczej?? Kolektor kupiłem od d16a9 i musze dorobić sonde, tłumik końcowy apexi też w drodze, musze kata wyciąć jeszcze.

A powiedz mi jaki wałek i czy jest przy tym dużo roboty, jaki koszt i czy samemu da sie to ogarnąć?

Comment

aa d13b2 nie jest na gazniku?? jak tak to na samym gazniku zrob moda

Comment

jest na gazniku...pozatym czytaj wczesniejsze posty..napisal jasno ze chce znac mody poza 3 mezykami,przeprustnica.

Comment

Jeżeli nie masz kasy np. silniki typu D16Z6, czy tym bardziej B-serię, to na Twoim miejscu, jeśli już miałbym robić swap, to rozejrzałbym się za D15B7 - koszt trochę wyższy niż zakup D15B2, ale w ten sposób otworzysz sobie furtkę na dalsze mody. Przy D15B2 jeśli chcesz osiągnąć coś więcej zawsze trzeba przerabiać na wielopunkt.

Comment

wymiana silnika

Witam potrzebuje pomocy mam uszkodzony silnik 1,3 16v 75KM. Problemem jest uszczelka pod glowica, cieknie pod uszczelka olej z silnika. Planowalem naprawic ta usterke ale postanowilem wymienic silnik na mocniejszy na 1,5 105 KM badz na 120 KM nie wiem czy wystarczy wymiana silnika i skrzyni biegów czy potzrebna jest tez prze prgramowanie komputera i wymian instalacji elektrycznej.
                    Prosił bym o pomoc w tym problemie co powinienem zrobic zwiazku z wymiana silnika i jakie inne problemy wynikną z tą wymianą.
                    Last edited by Sebulerbin; 14-05-2010, 21:55. Powód: temat przeniesiony bo był juz poruszany

Comment

Oprócz samego silnika będziesz potrzebował:
                      -wiazkę
                      -komputer
                      -bak paliwa
                      -pompa paliwa

Comment

no i poloski bo sa inne..

Comment

wielkie dzieki ale czy nie przydadza sie tez hamulce i skrzynia biegów ???

jasne ze pomogles dzieki za pomoc browar jak najbardziej wskazany
                          Last edited by Sebulerbin; 18-05-2010, 15:50. Powód: brak użycia opcji EDYTUJ

Comment

Nie musisz zmieniać ani hebli ani tym bardziej skrzyni biegów. Nie jest to przejście na nie wiadomo jak dużo mocniejszą jednostkę w porównaniu do poprzedniej. Poza tym jeśli myślisz o mocy w aucie to większość osób, które coś modzi przy Civicach wkłada skrzynię właśnie od D13B2 bo jest krótsza przekładnia biegów.

Comment

dzieki za pomoc teraz wiem za co sie brac i czego szukac

Comment

Working...
                              X