Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

remont czy wimiana silnika???1.6 V-tec 125km

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• remont czy wimiana silnika???1.6 V-tec 125km

mam problem prawdopodobnie przekręciła mi się panewka klekocze strasznie jak dam gazu... jakie jest lepsze rozwiązanie kupno silnika czy remont
    kupno 2225zł silnik plus wymiana oleju robocizna 3 tyś jaki koszt generalnego remontu może być??? i co z tego mojego silnika by się jeszcze nadawało?
    proszę o jakieś odpowiedzi
    Dziękuje..

Wątpie że panewka mogla sie przekręcić. Najpredzej to sie poprostu przytarła z braku odpowiedniego smarowania. W najlepszym przypadku jeżeli wał się nie porysował i nie ma owalu to koszty nie bedą duże (komplet panewek). Ale jeśli wał by się nie nadawał do toczenia to kupic uzywke czyli (panewki+ wał/ew. szlif wału).

Comment

rób remont...kupno drugiego z6 nie wiaze sie z tym ze moze byc w db stanie...
      ja na twoim miejscu rozebrał bym stare z6..popatrzyl co jest nie tak kupił graty i bedziesz o wiele zadowolony...pozatym zostanie ci spora suma pln

Comment

wiem wiem myślę nad remontem bo ten silnik po nad 2 tyś kosztuje i przebieg 190tyś + robota 3 tyś gwarancja na miesiąc to każdy może wystawić a remont kompletny ile może kosztować? na pewno jak 1 tyś więcej to i tak się opłaca w końcu przebieg od 0

kto wie gdzie można zrobić bd remont w okolicach warszawy???
        Last edited by Gość; 25-12-2009, 11:38. Powód: do pisanie

Comment

ja bym remontował,ciezko znalezc dobry silnik

Comment

ja bym remontowal a nie zmienial.. chyba ze na cos mocniejszego ale to i tak nie wiesz zawsze co Ci sie trafi ,
            http://www.civicforum.pl/showthread....22552&p=133160 <-- moja nyska
            www.wmmc.pl

Warmińsko Mazurski Moto Club

Comment

Zamieszczone przez unter Zobacz posta
              wiem wiem myślę nad remontem bo ten silnik po nad 2 tyś kosztuje i przebieg 190tyś + robota 3 tyś gwarancja na miesiąc to każdy może wystawić a remont kompletny ile może kosztować? na pewno jak 1 tyś więcej to i tak się opłaca w końcu przebieg od 0

kto wie gdzie można zrobić bd remont w okolicach warszawy???
              remont to rob tam gdzie to potrafia dobrze...SSG,Promotor
              silnik goły z6 mozna trafic za 1800zł...do tego przekładka z 500zł u mechanika i po problemie.

Comment

a dał byś jakieś konkretne namiary??

Comment

605 433 344 Goffy...
                  601 142 373 Lemo

Comment

Working...
                  X