Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D15B2 dławi sie, muli i szarpie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Wiec tak, zrobilem ok 10km i sprawdzielm sonde miernikiem na luzie ma napiecie ok 0,2V a jak sie pogazuje siega do ok 1V (+/-0,2) wiec wydaje sie ze sonda raczej jest dobra, ale po odlaczeniu sondy komputer nic nie wylapuje tzn. nie wywala bledu a chcialem powiedziec ze tak przejechalem ok 10km wiec powinien cos wylapac ?
    Tu sie pojawia nastepny problem co moze jeszcze byc nie tak ze tak szarpie, teraz akurat nie moglem sprawdzic czy szarpie bo nie mialem takiej mozliwosci a po drugie troche slisko jest i nie chcialem ryzykowac.

Comment

Ja tez mialem ten sam problem ale wyczyscilem wtryski w wanience ultradziwiekowej i jest wszystko ok

Comment

a duzo jest roboty aby je zdemontowac ?

Comment

Podbijam, dużo roboty z wyjęciem wtryskiwaczy?
          I jak w domocych warunkach je wyczyścić ?

Comment

Roboty jest na 2 godziny w domowych warunkach. Niestety nie wyczyscisz wtryskiwaczy w domu no chyba ze masz wanienke ultradzwiekowa najlepiej jest jak by ktos stad mial taka wanienke. Jeszcze zostaje opcja w wymiana wtryskiwaczy

Comment

Raczej nie chce mi sie wierzyc ze wtryskiwacze mam zapchane, bo jak by tak bylo to by sie nie wkrecal na obroty a on raz idzie jak burza a raz zamula.
              Nastepnie co mnie zastanawia wg. tego co pisał twizzter ze po odlaczeniu sondy powinien komputer wywalic blad a on nic.

Comment

moja sonda po odłączeniu też nie generuje błędu

Comment

Czy ktos moze sie wypowiedziec czy to normalny objaw jak sie odlaczy sonde ze komputer nie wskazuje błedu ? I jak po odlaczeniu sondy komputer dawkuje mieszanka paliwowa-powietrzna ?
                  Czy ktos wie ilu pinowe jest zlacze od czujnika MAP i czy łatwy jest do niego dostep, bo tylko chyba to mi pozostalo do sprawdzenia ?

Comment

Map sensor jest na ścianie za silnikiem blisko akumulatora, kostka ma 3 przewody. Dostęp jest prosty, zapoznaj się ze schematem postępowania w serwisówce: 11-276.

Comment

Dzieki za info, domyslam sie ze chodzi o takie male "dziadostwo" obok filtru paliwa ? z tam sa doprowadzone tlyko 3 przewody i z dolu wychodza 2 wezyki gumowe jeden idzie do silnika a drugi w powietrze (nie wiem po co on). Teraz poszukam tylko serwisówki bo jej jeszcze nie mam.

Comment

Ten drugi, co idzie "w powietrze", to wyprowadzenie diagnostyczne, powinien być zaślepiony.

Comment

Czyli znalazles. Ten drugi przewod ktory idzie w powietrze ma byc zaslepiony.

Comment

Znalazlem, nawet nie przepuszczalem ze to jest ten czujnik, sciagnolem serwisowke (~85mb) ale na tej stronie co podales nie ma zadnego schematu tylko "idle control system" bez zadnych schematow i wogule czy jest serwisowka po polsku ?

edit: mam jeszce jedno pytanie kontrolne jak odlacze ten czujnik to koputer powinien wywalic jakis blad ? czy silnik zgasnie czy co ?
                            Last edited by grzegorz82; 26-12-2009, 20:00.

Comment

Bo pewnie patrzysz w innej serwisówce i dlatego str sie nie zgadzają. Po polsku jest tylko Sam naprawiam samochód Honda Civic. Ale to tylko jako instrukcję obslugi nalezy traktowac-duzo modeli i dane ogolne.

Comment

No wlasnie glownie korzystam z "sam naprawiam ... civic" a serwisowki nie mam tej o ktorej piszesz, teraz sciagam inna wersje 55mb moze w niej bedzie.
                                edit: Na tej serwisowce (55mb) cos jest ale jakos mizernie mi wyglada poczytam i moze jutro zweryfikuje.
                                Last edited by grzegorz82; 26-12-2009, 20:18.

Comment

Working...
                                X