Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Grzechoczący dźwięk na niskich obrotach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Grzechoczący dźwięk na niskich obrotach

Witam,

Moja Honda (1995, 1.4i) zaczęła wydawać grzechoczący dźwięk na niskich obrotach, brzmi to trochę jakby szuranie metalu.

Czy macie może jakieś pomysły co tam może nie grać?

Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie.

Mam podobnie jutro ogarnę temat do dam znać. A dokładniej to skąd u Ciebie dochodzi ten dźwięk??

Comment

Podpinam się pod temat u mnie też jest taki dźwięk ale raczej nie pochodzi z komory silnika. Wydaje mi się, że to dźwięk z wnętrza kokpitu jakby się coś poluzowało

Comment

w kokpicie mozna rozebrac, poskrecac i bedzie ok, gorzej jak pod maska cos sie dzieje. chetnie dowiem sie ocb z tym szuraniem
        sigpic

Comment

Kokpit mam goły, silnik zdrowy, ja to myślę iż to wina wydechu u mnie gdzieś między środkowym a końcówką. Oksada masz tak cały czas, czasem czy przy jakimś zakresie obrotów? Daj więcej info. To samo do reszty. U mnie np. na początku coś pierdziało lekko tak między 3-3.5 tyś ale od poniedziałku to się zmieniło i teraz jest często niezależnie od fazy silnika, dźwięk też się zmienił ale teraz to dokładnie nie napiszę ale coś ale nie no nie przypomne sobie teraz... Coś jak u Was. Dam znać dziś.

Comment

sprawdzil bym uklad wydechowy ja kiedys tak mialem i okazalo sie ze katalizator sie pokruszyl

Comment

U mnie już po problemie Podjechałem do kumpla i okazało się iż osłonka kata odczepiła się z jednej strony i trzymała się na 2 śrubkach. Młotek, śrubokręt i minuta roboty Teraz jest git.

Comment

U mnie wygląda to tak:
                wszystko zaczęło się 2 dni temu
                grzechocząco-szurający (moja dziewczyna mówi, że nawet dzwoniący) dźwięk przy ok 1000 obrotów.
                Dźwięk dochodzi z przedniej części auta - szukam, googluje i wpadłem na wątek mówiący o poluzowaniu się (uszkodzeniu) poduszki silnika. Objawy podobne, ale 100% pewności nie mam.

Pozdr.

Comment

heh też mam takie dźwięki-xD i okazało się że to środkowy tłumik jest nadpęknięty-ale te ,,grzechocząco-szurające'' dźwięki zaprzestają gdy auto trochę się rozgrzeje(lub gdy dodam trochę więcej gazu) i tłumik się ,,scala'' resztę masz wyżej pozdro

Comment

mialem cos takiego tylko ze przy skrecie okazalo sie ze przegub do wymiany i po klopocie ;]

Comment

Working...
                    X