Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 1.6 VTi 160KM Ile pali przy spokojnej jezdzie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic 1.6 VTi 160KM Ile pali przy spokojnej jezdzie

witam , chciałem się dowiedzieć ile pali benzyny Honda Civic 1.6 VTi 160KM przy spokojnej jeździe Czy mógłby ktoś coś powiedzieć jeszcze ciekawego o tym silniku ( awarie,zalety ) i czy da rade jeszcze jego moc jakoś zwiększyć a jak można to jak dziękuje i pozdrawiam

przy spokojnej jezdzie ok 7/100 kolega mial ten motor w czarnym sedanie. jak bardzo cisnął to nawet 12 - 13 ale na trasie przy płynnej jeździe schodziła poniżej 7 na lajcie. Swietny silnik niesamowicie elastyczny a jednoczesnie wysokoobraotowy ciągnie aż wgniata w fotel. Jezdziliśmy nim do pracy i byle prosta kilkaset metrów a on łapał ponad 200km/h. Auto skończyło życie po założeniu gazu jakieś 20tys km silnik poszedł na złom a teraz tAM MA 1,6 125KM i jest zły sam na siebie. To był rarytas czarny sedan w welurze z klima i fuul opcją obniżony soczewki itp i przez głupote silnik wykończył.

Comment

zgadzam sie co prawda w CRX miałem ten sam silnik i brał 6 no ale CRX jest mniejszy od sedana i waga mniejsza
      D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

Comment

a czy mozna takim czyms jezdzic spokojnieniekupuje sie takiego auta dla ekonomi tylko do zapie......
        www.monsterz-tt.de LIFES TOO SHORT TO DRIVE SHITTY CARS!!!

Comment

ja go nie chce kupic aby jezdzic pomalu lecz lubie przycisnac,wtedy wiadomo pali ile cisnie sie, ale bylem ciekawy ile pali wlasnie przy spokojnej jezdzie przy takiej mocy silnika,jestem mlodym kierowca pomalu jezdzic nie lubie , lecz nie chce zeby moj portfel konczyla tylko benzyna ,jezdze po prostu dynamicznie nie lubie dziadziowej jazdy,mialem bmw 318i 93 rok 118 km i przy spokojnej jezdzie na miescie palila mi kolo 12-13 benzyny jak przycisnolem to palila duzo wiecej , ale jak na bete i ten silnik to az tak mocno w fotel nie wciskalo mysle teraz nad malym mocnym autkiem ktore robi prawdziwe wrazenia podczas jazdy i celuje w honde czytalem ze gosc majac audi TT1.8 turbo 192 km z salonu zostal zmieszany wlansie przez ta honde podczas wyscigu na prostej jaka mieliscie predkosc maksymalna tym autkiem ?z gory dziekuje za zainteresowanie tym tematem

Comment

Zamieszczone przez sigmaxp1989 Zobacz posta
            bmw 318i 93 rok 118 km
            mozna powiedziec ze to wcale nie jezdzi przy tej masie a o spalaniu nie wspomneporównaj mase hondy z 318i lub tt
            www.monsterz-tt.de LIFES TOO SHORT TO DRIVE SHITTY CARS!!!

Comment

Working...
            X