Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czarne bąki !

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czarne bąki !

Witam !
    Zrobiłem swapa w sojej Hondzie i zamontowałem silnik B16A1. Walka z wiązką elektryczną trwała kilka godzin ale już temat opanowany i silnik pracuje. Jednak trochę się dławi przy przyspieszaniu i kopci na czarno. Przyglądam sie schematowi elektrycznemu i najwytraźniej brakuje mi jakiegoś urządzenia nazwanego "rezystor wtryskiwaczy" . Może wiecie cóż to takiego i gdzie znajdę takie ustrojstwo?

do jakiego cifa to wkladałeś co miałeś wcześniej, daj więcej info
    Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

mam Cifa 92 rok, ale kypiłem go totalnie ogołoconego bez wiązki, kompa itd. Ktoś sprzedał silnik z całym okablowaniem a ja kupiłem resztę więc niewiele mogę powiedzieć o poprzednim silniku i elektryce. Kupiłem B16A1 i wiązkę do niego....zamontowałem wszystko w aucie i studjując schematy elektryczne natrafiłem na urządzenie którego raczej nie widzę w moim aucie. Czy jest cokolwiek pomiędzy sterownikiem a wtryskami?

Comment

Ze schematu elektryczniego wynika że najwyraźniej brakuje mi czegoś co jest nazwane " resistor injectors" i wyglda tak jak ten z foty poniżej . Pnadto poszukuję głównego przekaźnika (8 pinów)
        Załączone pliki

Comment

Poszukaj urządzonka pod nazwą RESISTOR BOX... Czasem pojawia się na forach w dziale giełda...Pozdro

Comment

Working...
          X