Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ranne klopoty

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ranne klopoty

Witam mam ten sam problem jak w tym temacie przynajmniej mi sie wydaje co mam zrobic wielki dzieki.

Witam. Uporałem się z kłopotem odpalania z rana ale teraz pojawił mi się nowy kłopot. Po odpaleniu silnika pojawia się dziwna rzecz z obrotami. Mianowicie nie załącza się od razu ssanie. Obroty najpierw wskakują gdzieś na 1200 powoli wjeżdżają na 2200 i dopiero po kilku dłuższych chwilach na 1500. Czujnik temp. silnika zmieniłem. Podociskałem wszystkie możliwe miejsca gdzie mogło by dostać się lewe powietrze a problem jest nadal :(. Macie jakieś pomysły?

P.S. Dzisiaj jak odpalalem auto to zupelnie inaczej chodzilo nierówno ssanie jakby sie nie moglo wlaczyc a obroty nierowne byly tak w granicach 1200 1400 moze to czujnik temperatury?
    Last edited by perla; 15-11-2009, 10:32.

dokładniej...
    Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

no nie moglo wejsc na 1500 zaczelo mi szczelac z wydechu i tak jak pisalem jakby ssanie nie moglo sie wlaczyc a po chwili spadlo do 900 i wyjechalem troche jeszcze go dlawilo po paru metrach a pozniej normalnie. o co chodzi?

Comment

U mnie była sytuacja taka że obroty potrafiły falować od ok1200 do 2000, po resecie kompa przeszło, ale nie wykluczone że masz padnięty czujnik temp.

Comment

chyba czujnik temperatury a on uruchamia dodatkowa dawke paliwa na tak zwanym ssaniu

Comment

chodzi o czujnik temperatury cieczy chodzącej tak komputer resetowalem i nic a gdzie jest ten czujnik temperatury lie moze kosztowac i dam rade go sam wymienic.

P.S a jak pózniej odpowietrzyc uklad

Comment

Tutaj znajdziesz odpowiedź na pytanie o czujnik i jak go wymienić i gdzie się znajduje.

Koszt tego czujnika to groszowe sprawy. Myślę że w granicach 30 zł się zmieścisz

Comment

czujnik w Twojej hondzi bedzie chyba w głowicy ,wykrecasz i wkrecasz nowy,tylko sprawdz jego kolor-kolor kostki abys kupił taki sam,układ raczej sie nie zapowietrzy ,na zimnym silniku wykreć miej nowy pod reka po wykreceniu przytkaj otwór i wkręc nowy

Comment

a to on moze byc przyczyna takiej pracy silnika bo na ciepłym silniku (na ciepłym jak teoretycznie wylaczy sie ssanie i pochodzi chwile to juz jest niby ok)ok.

P.S a to nie jest przypadkiem czujnik ktory zalacza wentylator bo mi wentylator chodzi ok na cieplym silniku.
                  Last edited by perla; 15-11-2009, 18:48.

Comment

Working...
                  X