Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy to błąd?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy to błąd?

Witam czytelem troche tu i tak bo mam civic 1.5 16v ta 102 konie i jest tak, ze jak zimna to ma moc i idzie super.ale jak sie zagrzeje czyli normalna tmp to juz nie ma mocy trzeba wtedy dlugo kręcic ja narawde taka slaba....i jak właczam zapłon przekrecam to mi sie pokaze ten taki silnik na zółto no nie i wtedy jak by paliwo ciagnie nie i on zgaśnie czyli przekrecam stacyjke i uruchomi sie tak na 2 sek zgaśnie i normalnie odpalam auto i czy tak powinno być????
    wydaje mie sie ze padla mi sonda lambada i nei wiem czy ten cheg engine ma sie wlaczac przy zaplonie na [poczatku??ma sie zawsze wlaczac????

Na początek spróbuj tego:
    Untitled Document To powinno pomóc zrobić taką czynność samemu-dokładny opis plus kody błędów (nie tylko w civicu) Samodiagnostyka Vgen

I nie lambada tylko LAMBDA

Check engine po włączeniu zapłonu świeci się aż pompa "poda paliwo" co słychać nawet, po tym czasie gaśnie i już nie powinien się zapalić. Przynajmniej tak jest u mnie.

Comment

moze przekaznik od pompy paliwa do przelutowania

Comment

no ale co jest wina tego ze jak silnik ma normalna tmp to bardzo słaby sam nie wiem zapłon byl przestawiany bo sa inne znaki i nei wiem czy to przestawiac kable wymieniłem swiece tez jedyne filtra paliwa nie ale to chyba nie przez niego

Comment

To normalne że się kontrolka zapala, powinna zgasnąć jak pompa poda paliwo tak jak napisał analyzer64, a jeśli chodzi o moc, to nie wiem na ile słabiej jedzie ale generalnie jak się nagrzeje silnik to może być takie wrażenie że jest słabszy bo i większa temp. w dolocie i ssanie wyłączone. Ja np. jak jest zimno(nie mylić z zimnym silnikiem) odrazu czuje że autko żywsze i lepiej reaguje.

Comment

a chłopaki czy to moze byc wina cewki ze jak sie zagrzeje słaba iskra?moze to to tak przypuszczam,napiszcie jak ktos bardziej to kuma

Comment

Working...
            X