Witam mam pytanie co może być przyczyna auto na zimnym silniku szarpie na pierwszym 2 i 3 biegu, dopiero jak jest cieplejszy silnik jest w tym momencie dobrze. Problemy są z rana jak jest chłodno po południu już np. jak ją odpalam jest normalnie proszę o pomoc ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Szarpie na zimnym silniku
Collapse
X
-
Nie wiem, co na to powiedzą ci, którzy mają dłuższy staż w Hondziarstwie, ale ja mam drugą Hankę i obie zachowywały się tak jak mówisz, ale na niskich obrotach - jak próbuje nią jechać jak taksówkarz to się dławi - trzeba jej trochę więcej gazu dać przy puszczaniu sprzęgła i jest charaszo
. Dla mnie to normalny objaw na zimnym silniku i na ssaniu, ale może się mylę. Pozdrawiam
-
kolego kabke wysokiego napiecia masz juz do wymiany i swiece rano jak jest wilgotno to juz przepuszczaja prad i dlatego szarpie
Comment
-
Zamieszczone przez fredek29 Zobacz postakolego kabke wysokiego napiecia masz juz do wymiany i swiece rano jak jest wilgotno to juz przepuszczaja prad i dlatego szarpie?
Comment
-
Zamieszczone przez Sebapl88 Zobacz postaWitam mam pytanie co może być przyczyna auto na zimnym silniku szarpie na pierwszym 2 i 3 biegu, dopiero jak jest cieplejszy silnik jest w tym momencie dobrze. Problemy są z rana jak jest chłodno po południu już np. jak ją odpalam jest normalnie proszę o pomoc ?
Comment
-
Zamieszczone przez Sebapl88 Zobacz postaKolego kable wysokiego napięcia chodzi Ci o kable zapłonowe od świec?
Comment
-
Zamieszczone przez Sebulerbin Zobacz postaJak byś określił co to za silnik to też byłoby łatwiej odpowiedzieć w paru kwestiach.
Comment
-
Zamieszczone przez Sebapl88 Zobacz posta1.3 16 v 75koników:P d13b2
Comment
-
Zamieszczone przez Sebulerbin Zobacz postaMiałem ostatnio podobne problemy (ten sam silnik), aż w końcu w ogóle jak mi się zaczął dusić to musiałem go spychać ze skrzyżowania bo nie trzymał obrotów i gasł. Pojechałem na czyszczenie i regulację gaźnika i problem zniknął.
Comment
-
Zamieszczone przez Sebapl88 Zobacz postatylko ona to robi na zimnym jak by się dławiła szarpała na 1, 2 i 3 biegu jak jest zimna pozniej jest okiNie twierdzę ze masz ten sam problem, chociaż objawy są takie same, ale też interesujac isę tym probleme wyczytałem że tkaie objawy mogą mieć wiele przyczyn... Ja obstawiłem gaźnik i się udało (przy okazji wymieniłem świece), a też była kwestia ze może kable zapłonowe. Znajomy powiedział zeby najlepiej w nocy sprawdzić czy kable nie puszczają gdzieś lewej iskry.
Comment
Comment