Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy silnik z 7 gen da radę przełożyć do 5 gen?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• czy silnik z 7 gen da radę przełożyć do 5 gen?

witam suchajcie mam takie pytanie czy silnik z 7 gen.pasował by do 5 generacji chodzi mi dokładnie o 1.6 vtec ja mam obecnie d16y2 ,tamten tez jest na VTEC JEST SAM SŁUPEK ALE Z MAŁYM PRZEBIEGIEM 58 TYS.mój jest juz zmęczony ciekaw jestem czy by roztaw kolektorów pasował i łapy do mojej budy .prosze o pomoc

łapy bedą inaczej , kolektory są odwrotnie - sporo rzezby

Comment

u to lipa ale jutro bede wiedział jaki to dokładnie model to napisze moze bedziesz wiecej coś wiedział

Comment

właśnie sprawdziłem i w D16V1 kolektory są tak samo jak w poprzednich D series - nie wiem jak z mocowaniami

Comment

d16v1 to jest vtec wiem ze tamten motor jest z 2005 roku jest na allegrohttps://moto.allegro.pl/item808977145_silnik_motor_honda_civic_vii_1_6_16v _v_tec_2005r.html
          Last edited by Gość; 09-11-2009, 23:39.

Comment

Według mnie to zbędna rzeźba, dla tych 110KM. To już lepiej szukać tego samego silnika lub D16Y8 - prawie to samo.

Comment

ja myslałem ze on ma 125 d16y8 ile on ma

Comment

D16Y2 ma 126KM. D16Y8 ma 125KM.

Comment

wiesz cieszko znalesc d16y2 ja mam teraz tak własciwie to mam duł od y3 a głowice od y2 wiec to to samo co d16y2 mam pierscienie do wymiany i tak sie zastanawiam czy remontowac czy szukac drugiego co troche siedze na allegro ale nic ciekawego nie ma

Comment

Jedni robią kapitalny remont i jeżdżą, inni kupują drugi silnik i jeżdżą tak samo. Ile ludzi tyle zdań.

Jeżeli szukasz czegoś ciekawego to może B-serię?

Comment

wiesz miałem projekt na h22a miałem łapy i puł osie w ostatniej chwili sie rozmysliłem bo koszty mnie przeraziły chodzi o to ze ja mam troche podubane u siebie chce teraz załorzyc któtka skrzynie od 1.3 4.4 fd letkie koło i b serje objerzdzam

Comment

Working...
                      X