Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

auto niema mocy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• auto niema mocy

Witam wszystkich.
    Mam problem z Hondą 1.5 16V gdy silnik jest zimny honda jedzie bez problemu kręci do 6-7 tyś na każdym biegu. Lecz gdy się zagrzeje wtedy jest koniec swiata na luzie silnik chodzi normalnie, natomiast podczas jazdy strasznie muli przy 2tyś obrotów silnik dławi się i traci moc. Wymieniłem już cewkę zapłonową, przewody, wymieniłem paliwo na lepsze. Naprawde niemam już pomysłów prosze o pomoc. Może ktoś miał już coś takiego w swoim aucie?

moze być sonda lambda ,goracy silnik a dalej dawkuje jak na zimnym ,czyli ssanie działa i go zalewa,efekt kopci czarnym dymem nie spala nagromadzonego paliwa i pali go w katalizatorze,

jezeli nie to czujnik podciśnieniowy nie działa nie dostaje większej dawki paliwa a ssanie już nie działa,czyli dajesz szybko gazu i powinien zadziałać -podac wieksza dawkę paliwa,aby mu pomóc wkrecić się na obroty,to jest chwilowe działanie bo nastepnie już silnik jest wkrecony na obroty
    Last edited by pain; 01-11-2009, 17:56.

Comment

to życzę powodzenia ,ze te autko ci długo jeszcze pociągnie jak ty przy zimnym silniku kręcisz do tylu obrotów.
      nie wiem jakie masz pojecie o autkach ,bo ja tez specem nie jestem ,ale wiem ze takie akcje są nie dopuszczalne na zimnym silniku!!!.
      nie wiem czy ktoś ci mówił ze jak jest zimny silnik to olej jest gęstszy i potrzebuje czasu i temperatury by spełniał swoje zadanie...
      ale nic to twoje autko pzdr przy dalszej jeździe

Comment

Working...
      X