Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prosze o porady co moge zmienić

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Prosze o porady co moge zmienić

Witam .
    Mam pytanie do wszystkich jak moge przerobić mój silnik w hondzie tak żeby troszke szybciej jechała a mam 1.3 16v z gażnikiem
    Pomocy...........................................

...

ja mam honde 1995 coupe. silnik dokładnie 1.345. domyslam sie ze masz ten sam samochod. ja swoim 180 jechałem ... dla Ciebie to mało ?

Comment

Cześć ja mam hondzie civic hetchbek . To nie jest mało 190 tylko chciałbym troszke szybciej sie rozpędzać. a na razie niemam pieniędzy na zmiane silnika na mocniejszy dlatego ten bym chciał troszke przerobić
      pozdrawiam

Comment

no w sumie przyznam sie szczerze ze tez myślałem go podrasować. orientowałem sie troche. wiem napewno że wymiana świec na sportowe poprawi jego osiągi. to sie sprawdza w lekkich samochodach takich jak nasze.

zastanów sie czy nie lepiej byłoby lać paliwo 98 oktanowe zamiast 95.

wymiana filtrów napewno pomoze. no chyba ze myślisz o inwestycji większej to napewno turbo sprezarka.

Comment

turbo do 1,3 ?? eeeee chyba troche nieopłacalne (a raczej głupie),koszta duże,spalanie duże, żywotność silnika mała, napewno JA wolałbym przeszczepić serduszko mojej hani na jakieś mocniejsze,pozdrawiam

co do benzyny 1,3 (1343cm3) było pod 91 oktan,zalecana 95,natomiast co do 98 sam przez jakiś czas jeżdziłem aby porównać różnice,ale osobiście nie odnotowałem nic oprócz różnicy w cenie,pozdrawiam
          Last edited by pain; 22-11-2009, 15:04.

Comment

Dzięki za podpowiedzi z tymi świecami to sprubuje napewno !
            A paliwo leje do mojej hondzi 98 .
            Koledzy a jak bym tak włożył strumiennice pomoże mi to coś..............
            Pozdrawiam

Comment

Sama strumienica nic nie da, najlepiej cały układ wydechowy zakupić.

Comment

ktoś nie raz już na forum stwierdził że strumienica do Hondy do grzech,ja zamiast kata mam wspawaną rure odpowiedniej średnicy,no i końcowy tłumik przelotowy,jest głośno ale autko troszkę lepiej się zbiera

Comment

... co do paliwa to zgodzę się z poprzednikiem że różnicy (oprócz cenowej oczywiście) raczej nie ma.
                  Co do osiągów, to już od kilku osób słyszałem że można podkręcić silnik 1,3 16V z 75KM do (90KM) przez usunięcie zwężki z dolotu kolektora czy coś w tym stylu. Oczywiście odrobinie zwiększy się spalanie. Natomiast zdania co do zwyżki mocy do +15KM są podzielone.
                  Póki co szukam opinii kogoś kto miał z taką przeróbką bliższą styczność i może się wypowiedzieć czy to prawda czy nie.

Jeśli coś więcej wiecie na ten temat to napiszcie, bo nie jestem ekspertem od silników niestety.

pozdrawiam
                  HONDA CIVIC D13B2

Comment

Zamieszczone przez michal_kna Zobacz posta
                    ja mam honde 1995 coupe. silnik dokładnie 1.345. domyslam sie ze masz ten sam samochod. ja swoim 180 jechałem ... dla Ciebie to mało ?
                    nie montowali w coupe silnikow 1.3 wiec raczej nie masz takiego samego samochodu........

Zamieszczone przez Adik:) Zobacz posta
                    Witam .
                    Mam pytanie do wszystkich jak moge przerobić mój silnik w hondzie tak żeby troszke szybciej jechała a mam 1.3 16v z gażnikiem
                    Pomocy...........................................
                    niestety w silniku 1.3 nic nie poprawisz jesli chodzi o osiagi pozbieraj na D15B7 i bedzie duuuzo lepiej
                    Last edited by Gość; 30-09-2008, 06:20. Powód: Opcja edit ;)

Comment

lej v power racing 101 oktanow :]

Comment

jak nie montowali jak ja takie coś mam. wiem czym jezdze ma silnik dokładnie 1,345 ! benzyna. ma 3 drzwi. bagażnik ma otwierany tak smiesznie ze sama szyba idzie do góry a klapa schodzi w dół. różni ludzie różnie to nazywają albo heatchback albo coupe. jak nie wierzysz zapraszam do Kościerzyny obejrzeć autko.

Comment

michal_kna poprawnie rzecz ujmując twoje autko to hatchback (typ ten jest stosowany do określania mniejszych samochodów),coupe jest znacznie dłuższa no i zapewne cięższa i z silnikiem 1,3 to straszna kaszana byłaby

Comment

elo ja tez mam hetch.d13b2 zbiera sie fajnie jak na 1.3 klektor dolotowy oddławiony sportowy katalizator wydech przelot od 0-100km/h 8.5sek 205 juz nia jechałem i poszlaby kapke wiecej kreci na obrotomierzy brakuje skali bo jest do 9000tys a moja honda kreci sie na 9500 jak prawdziwa R pozdrawiam 5 i 6generacje i cała reszte

Comment

Czesc jak widze niektore wypowiedzi na forum to normalnie zal sie robi. Gośc powyzej pisze ze jedzie mu 190kmh i chce szybciej. Niech sobie kupi ścigacza cbr 600 podobna kasa. Jezeli ten kolo w ruchu publicznym jedzie 190kmh a chce jeszcze szybciej to mi wcale nie imponuje ale godne jest politowania. Wydech nie da nic jak nie jest zrobiony profesjonalnie od podstaw strumienica to zło konieczne jak kogos nie stac na katalizator filtr sportowy działa ale podniesie moc o niecale 2Km i tego nie zauwazysz a co do benzyne to 98 okt nie pali ani mniej ani nie ma lepszych osiągów ( no chyba ze kilka dziesiątych kilowata więcej) Pracowałem na hamowni i jak chlop powsadzal filtry przerobil wydech i stuningował auto to bmw 318iS osiągnęlo 112KM zamiast 140hahaha.

Comment

Working...
                              X