Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przegrzewanie silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przegrzewanie silnika

Witam!
    Mam nastepujacy problem a mianowicie po przejechaniu jakis 3 Km silnik mi sie przegrzewa i wskaźnik wskakuje na czerwone pole. Wczesniej wszystko było ok. Tylko jak było zimniej to aby nagrzac w aucie to musiałem z 5KM zrobic. Co możecie poradzic? Mysle ze do wymiany termostat, gdyż sprawdziłem objawy uszczelki pod głowica to nie ma żadnych jakie powinny byc. Podczas jazdy nie działa wentylator od chłodnicy! Jestem tu nowy wiec prosze o wyrozumiałosc i pomoc!!

A płyn w chłodnicy masz a w zbiorniczku wyrównawczym? a wentylator powinien się załączyć jesli jest za wysoka temp.
    Last edited by Tomo1; 26-10-2009, 23:25.

Comment

Płyn jest w zbiorniczku wyrównawczym cały czas tyle samo jest wczesniej zauważałem ale jak sie nie przegrzewal ze jest troche mokro w okolicach chłodnicy, myslałem ze to opady deszczu jakos sie tam dostaja, lecz teraz sie domyslam zze moze to byc płyn lecz nigdzie nie wycieka gdzie widac okiem. jutro jeszcze z mechanikiem postaram sie temu przyjrzec i wymienie rano ten termostat i mam nadzieje ze bedzie ok
      Last edited by Tomo1; 26-10-2009, 23:26.

Comment

A może warto sprawdzić pompę wody??? Może padła??? Daj znać co mechanik powiedział pozdrawiam

Comment

Zobacz gdzie są plamy po nocce, będzie widać mniej więcej skąd kapie - jak z okolicy rozrządu/koła pasowego to pompa.

Comment

u mnie silnik się przegrzewał bo termostat wyglądał jakby był pieprznięty młotkiem i dłutem :O lol hehehehe
            tak przynajmniej wyglądał jak po zakupie auta i pierwszym skoku temperatury termostat został wyjęty... ktoś był niezły czarodziej
            u mnie był też problem z uszczelką ale to już następstwo wyżej wspomnianego problemu.
            no i nie w tej generacji ;> ale objaw objawem

Comment

A wiec tak tersmostat do wymiany jak i płyn w chłodnicy oraz czujnik od wentylatora cena 200zł za wszystko łącznie z kupnem płynu

Comment

a i jeszcze korek od chlodnicy bo był zużyty

Comment

Working...
                X