Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zmniejszenie spalania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zmniejszenie spalania

witam. kupiłem niedawno honde civic V z 91r. w orginalnym wydaniu, nie bylo nic przy niej wymieniane. mam pytanie jak mozna ograniczyc spalanie?? co nalezy wymienic i jakie czesci ewentualnie uzyc? dzieki za pomoc.Zapoznaj się z pkt.2. regulaminu forum.
    Last edited by Tomo1; 25-10-2009, 10:15.

A skąd wiesz że spalanie jest za duże, że chcesz je zmniejszać, za darmo nie da się jeździć.

Poczytaj o Eco-drivingu.

Oczywiście przywitaj się w odpowiednim dziale.

Comment

Witaj proponuje zmienić płyny, świece, filtry, hmm wiesz możesz przeczytać sobie o ekodrajwingu... jest tym sporo w internecie pozdrawiam... ja osobiście stosuje się do tych zaleceń i moje spalanie jest około 5 litrów na trasie i około 6,5 miasto... mam silnik d14z2 wiec chyba nie jest źle

Comment

Wymienić można dużo rzeczy, tylko najpierw przed wymianą wszystkiego sprawdzić co jest dobre.

Moim zdaniem jeżeli autor tematu nie ma problemów z silnikiem, ani podejrzeń co do niego to nie warto cudować i wymieniać zaraz pół auta, bo można tu pisać o sondach lambda, dolotach, czy nawet o LPG.

Ważne to poznać samochód i "wjeździć się" w niego.

Comment

Zgadza się lecz takie podstawowe rzeczy jak płyny i filtry czy swiece nalezy zaraz wymienić po zakupie auta bo nigdy nie wiadomo ci było a co nie było wymienione i kiedy... no i najwazniejsze ale to juz bardziej dla bezpieczenstwa auta sprawdzić rozrząd...
          A jeszcze odnośnie ekonomiki wyregulować zawory...

Comment

Ja powiem cos od siebie, kupiłem honde tylko po to zeby miec frajde z jazdy, wkoncu jest to sportowy samochod, a jazda oszczedna jest jak dla mnie nudzaca i zero frajdy. Moja pali 10L w miescie i nei marudze. Jak ktos chce mało palic to mogł kupic seicento fiata pande itp.

Comment

dzieki za pomoc. chcial bym zalozyc stozkowy filtr jaki wybrac?? zeby nie byl za drogi a w miare dobry

Comment

Montaż stożka nie wpłynie na zmniejszenie spalania....

Jeżeli ma być tanio i dobrze to kup sobie np. Simotę.
                Last edited by analyzer64; 25-10-2009, 22:43.

Comment

Fiat Panda nie pali mało tak ma marginesie:P

Comment

Working...
                  X