Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gasnie zaraz po odpaleniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gasnie zaraz po odpaleniu

Witam mam pewien problem czasami kiedy odpalam mojego civica potrafi on odrazu zgasnac. Zdaza sie to rzadko ale tak jakby nie trzymal obrotow. silnik mam 1,5 z 93r na dwupunktowym wtrysku. Czy wiecie moze co to??

Ja mam tak jak jest mało paliwa.
    Jak się zapala komornik to jadę na stacje i problem się rozwiązuje.

Comment

ja też tak miewałam. nawet podczas jazdy potrafiła mi zgasnąć...przyczyną była kostka w stacyjce.... po wymianie tej cześci chodzi bez zarzutu

Comment

Dokladnie mialem taka sama sytuacja i to calkiem niedawno. Wyczyscilem kostke w stacyjce i po problemie

Comment

sorry ale nie bardzo się znamjak się dostać do tej kostki i czym i jak ją wyczyścić???

Comment

Odkrecasz te oslone platikowa pod kierownica co jest, dokladnie tam gdzie masz wajche do zmiary wysokosci kierownicy. Jak to odkrecisz bedziesz widzial mechanizm stacyjki, nic tam zmyslnego nie ma, sklada sie ona jak z "rurki" metalowej i na koncu powienes miec takie platikowe koleczko. Sciag to koleczko tylko zapamietaj jego polozenie wedlug polozenia stacyjki bo potem ciezko utrafic. Jak sciagniesz to "biale koleczko platikowe" masz tam zatrzaski, rozegnij je ( dosc ciezko schodzi wiec cierpliwosci i ostroznie zeby nie polamac ) i rozloz na dwie polowki, w srodku bedzie mial blaszane koleczko z widocznymi 3 pozycjami lekko przybrudzonymi, nie wyciagaj go, tylko wyczysc te styki, powinno ich byc z tego co pamietam i bedzie wszystko ok. Jezeli to tego wina ale obstawiam ze tego bo mialem ten sam problem, ale u mnie widac to bylo odrazu bo na ostatniej pozycji nie swiecily sie kontrolki, wystarczy poruszac kluczykiem i sie zaswiecaly ale po odpaleniu jak kluczyk wraca na pozycje to znow nie laczylo i silnik gasł. Mam nadzieje ze cos pomoglem, udanej naprawy zycze

Comment

Working...
            X