Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozrząd

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rozrząd

Cześć.

Co sądzicie o tym rozrządzie ? https://allegro.pl/item725588267_roz...civic_gmb.html

To jest komplet i niczego mi już nie będzie trzeba kupić ? Trochę chyba tani nie uważacie ?

I mam jeszcze jedno pytanie czy zmieni mi się trochę dźwięk silnika po wymianie rozrządu ( załóżmy , że długo nie był rozrząd wymieniany.. )
    Last edited by Gość; 13-10-2009, 22:55.

To jest komplet. Osobiście z pasków nie wybrałbym żadnego - wziąłbym raczej Gates'a albo Contitech. Natomiast z tych trzech to Mitsuboshi byłby najlepszy według mnie.

Jeżeli rozrząd nie był dawno wymieniany to źródłem hałasu może być pompa wody lub napinacz - jeżeli w tych elementach łożyskowanie wysiadło to po ich wymianie szum i inne tego typu hałasy nie powinny występować, o ile oczywiście, to one były źródłem hałasu.

Comment

Jeśli chodzi o pasek - to Mitsuboshi (taki sam miały VI gen, gdy opuszczały fabrykę). Napinacz: Koyo polecam.

Comment

polecam pasek i napinacz!!
        (sam w swojej hondzie zmienalem juz 3xna taki i nigdy nie pekł,ani sie nie przetarł)

Comment

ja mam zamiar niedlugo w swojej hani zalozyc nowy rozrzad i sporzadzilem sobie taki komplecik:
          -pasek Contitech
          -napinacz Ruville
          -pompa Hepu

co myslicie o takim zestawie? dlugo na tym pojezdze?

Comment

pasek Mitsuboshi jest najlepszym możliwym bo to orginalny z fabryki
            pompa i napinacz GMB równiez najwyższa półka

Comment

Nie nie nie .... Mitsu mi pękł po niecałych 30 tysiącach - nie kupujcie.

Comment

Working...
              X