Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy to prawda

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy to prawda

witam ostatno rozmawiałem z kolega na temat wymiany rozrzadu powiedział ze rozrzad stosowany w silnikach hondy b15d2 v gen. nawet jeśli (strzeli) nie powoduje szkody dla silnika, ja sie nie znam wiec zapytam was jak to jest na prawde.Ja mam najechane 144tyś.wymiana była przy 70 tyś.chce jeszcze z 10tyś zrobic myśle ze wytrzyma pozdrawiam

Osobiście spotkałem się z dwoma przypadkami: w jednym nicie nie stało, a w drugim pogięte wszystkie zawory i 2 pęknięte tłoki. Reguły nie ma ,myślę ze duży wpływ mają obroty silnika w tym momencie gdy pęknie pasek.

Comment

Tak czy inaczej koszty wymiany rozrządu są z pewnością duuużo niższe, niż ewentualny remont silnika, więc czy jest sens ryzykować?

Comment

witam rok temu wymieniałem rozrząd w takim silniku pasek rozrządu (gates) 35zł napinacz (LUK) 62zł pompa wody (KWP) 102zł i to wszystkie elementy w tym silniku. To raczej nie są rujnujące koszty do tego znajomy mechanik a takich pełno i rozrząd z głowy. To są kolizyjne silniki a koszt jest niski wymiany pozdrawiam

Comment

O to tanio-bo mi tu mechanik kit wciska że 600 pak weźmie za rozrząd.

Comment

pewnie kupi najdroższe części bo przecież nie on płaci do tego doliczy koszt jazdy za częsciami ( znając życie razy trzy) i policzy kosmiczną sume za robote. Typowy mechanik naciągacz ja kupiłem w hurtowni rozrząd za ponad 200zł i kumpel mi wymienił za 50 zł. Na pewno masz kolegów co sie znają lub jakiegoś znajomego mechanika uważaj na naciągaczy.

Comment

potrzebuje pełne oznaczenia silnikow i opisy ich mocy

do hondy civic
              Last edited by Gość; 10-10-2008, 17:13. Powód: Opcja edit ;)

Comment

Zamieszczone przez drajwerek Zobacz posta
                witam rok temu wymieniałem rozrząd w takim silniku pasek rozrządu (gates) 35zł napinacz (LUK) 62zł pompa wody (KWP) 102zł i to wszystkie elementy w tym silniku. To raczej nie są rujnujące koszty do tego znajomy mechanik a takich pełno i rozrząd z głowy. To są kolizyjne silniki a koszt jest niski wymiany pozdrawiam
                myślisz, że warto przy zmianie paska i napinacza zmieniac również pompę? pytam bo się nie znam

Comment

każdy mechanik powie Ci, że warto, a nawet trzeba

Comment

Pompe wody zmienia się zawsze przy wymianie rozrządu gdyż jest napędzana tymże paskiem.Nie wiadomo ile pompa wytrzyma a jak sie rozleci na drodze to już tylko hol i rozrząd trzeba bebeszyć od nowa więc dwa razy robota za cenę pompy ok.200zł

Comment

za 200zł to masz prawie dwie pompy

Comment

Zalezy jakie pompy. Bo ja wymianiajac rozrzad nie kupilbym jakies taniej podrobki bo jak rozrzad sie wymiania powiedzmy neutralnie co 60tys to ona moze stanac po 40tys i jest problem. Zatem czy nie warto zainwestowac w konkretny produkt np: pompe firmy GMB mnie kosztowala po upuscie 150zl. Polecam wszystkim.

Comment

Zamieszczone przez Linksiq Zobacz posta
                          Zalezy jakie pompy. Bo ja wymianiajac rozrzad nie kupilbym jakies taniej podrobki bo jak rozrzad sie wymiania powiedzmy neutralnie co 60tys to ona moze stanac po 40tys i jest problem. Zatem czy nie warto zainwestowac w konkretny produkt np: pompe firmy GMB mnie kosztowala po upuscie 150zl. Polecam wszystkim.
                          Dobra pompa za dobrą cene

Comment

Working...
                          X