Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bąbelki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bąbelki

Witam
    Podczas pracy silnika "na luzie" średnio co kilka sekund pojawiają się wspomniane w temacie bąbelki powietrza. Czy to normalne czy musi być oznaką wadliwej uszczelki pod głowicą? Wcześniej miałem wzrosty poziomów płynu w zbiorniczku wyrównawczym ale teraz tego nie zauważam, czasami musze tylko dolać płynu choć żadnych wycieków nie ma. Średnio raz na tydzień silnik grzeje sie nipokojąco ale przy kolojnej jeździe wszystko jest ok. Podejrzewałem termostat, ale węże oba ciepłe; wiatrak włącza się normalnie. Sporadycznie zdarza się zgasnąć przy dohamowywaniu na luzie i częsciej złapać bardzo niskie obroty rzędu 100-200/s ale po paru sekundach wraca do normy. Z innych objawów wykluczam jasny olej, biały dym. Samodiagnostyka nie wykazała żadnych błędów.
    Rozpisałem się ale licze na Wasze opinie! Bronie się rękami i nogami przed myślą i wydatkami związanymi z uszczelką pod głowicą.
    Pozdrawiam

Jak odkrecisz korek od chlodnicy i leca babelki to stawiam na uszczelke, no chyba,ze uklad nie jest odpowietrzony i dla tego leca. zobacz czy nie masz oleju z plynie chlodzacym lub w silniku plynu chlodzacego, zobaczysz na bagnecie czy sie nie skrapla.

Comment

Jak masz bąbelki to będzie albo głowica do wymiany albo uszczelka. Zajedź do jakiegoś mechanika może ma takie urządzenie Tester do badania szczelności CO2 N.SACZ (742520997) - Aukcje internetowe Allegro i powinien szybko powiedzieć ci Czy uszczelka do wymiany.

Comment

to co pisza koledzy wyżej -najprawdopodobniej uszczelka pod głowica...

Comment

sory ze się trochę wtrącę ale zauważyłem u siebie ze jak rozgrzeje auto na otwartym już wcześniej korku to płyn tak jakby zaczyna sie gotować.
          czy to normalne ??
          Last edited by Gość; 27-09-2009, 13:58.

Comment

Zamieszczone przez rosro Zobacz posta
            sory ze się trochę wtrącę ale zauważyłem u siebie ze jak rozgrzeje auto na otwartym już wcześniej korku to płyn tak jakby zaczyna sie gotować.
            czy to normalne ??
            Pewnie masz za malo plynu w chlodnicy i dla tego sie gotuje.

Comment

niby zaczyna się gotować i włącza się chłodnica i jest ok takze nie wiem... plynu mam ok bo do wyrowawczego wyrzuca ale gdy to zaobserwowałem moglobyć za mało

Comment

Piszesz o bąbelkach......Skąd one sie wydobywają?
                ビートル ジョン

Comment

pod korkiem od chłodnicy
                  chociaż nie są to typowe bąbelki tylko płyn jest tak jakby "wzruszony" zachowuje się tak jak woda która zaraz miała by się zacząć gotować

Comment

do BeatleJohn: bąbelki lecą do zbiorniczka wyrównawczego z wężyka wychodzącego z korka chłodnicy

Comment

Working...
                    X