Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak rozpoznać 1.4/75KM od1.4/90KM

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jak rozpoznać 1.4/75KM od1.4/90KM

nie mam wpisane w dowodzie ile jest mocy

Może patrzysz w dowodzie osobistym bo każdy dowód rejestracyjny ma taką rubrykę pod "P2" Jeżeli masz silnik 1,4 iS to masz 90 kucy albo przejedż się z kimś równolegle kto ma 90KM i rozpędzicie się razem do 100km/h

Comment

nie masz w dowodzie KW???

Comment

Dokładnie KW musisz mieć wpisane:
        - 55 to 75KM (1,4i)
        - 66 to 90KM (1,4i S)
        czyżbyś był kolejnym który dał się nabrać że kupuje 90-konną wersje a tu 75 koników

Comment

odnośnie wpisu p2-nie zawsze jest-ja nie posiadam (tyle że ja nie mam problemu bo 1.3motor )

Comment

gdybym miał wpis p2 to nie zadawał bym głupich pytań ,są tylko (-----)

Comment

Sprawdź ósmą cyfrę nr VIN-jeśl masz 3 to silnik 1,4i jeśli 4 to silnik 1,4iS.
              ビートル ジョン

Comment

jeśli kupiony w kraju to 90 km. jeśli za granią i sprowadzony to 75

z niemiec zapomniałem
                Last edited by BeatleJohn; 31-12-2008, 22:21. Powód: Regulamin-pkt.8

Comment

Zamieszczone przez bartas Zobacz posta

z niemiec zapomniałem
                  Z Włoch można sprowadzić wersję 90KM

Comment

sprawdz oznaczenie silnika D14A3-75 km D14A4-90 km
                    ale 75km łatwo przerobić na 90

Comment

Zamieszczone przez bartas Zobacz posta

z niemiec zapomniałem
                      Wcale nie, w Niemczech były oferowane obie wersje i więcej jest tych z 90KM, poza tym silnik 75KM nie jest taki zły bo ma inną charakterystyke (chyba jest bardziej elastyczny) czego nie mozna powiedzieć o tym mocniejszym bo trzeba go non stop trzymać powyżej 3500 obr żeby był żwawy.

Comment

ja mam zprowadzoną z niemiec hanie i ma silnik1.4i i ma moc 90km silnik d14a2

Comment

Zamieszczone przez sylwek73 Zobacz posta
                          ja mam zprowadzoną z niemiec hanie i ma silnik1.4i i ma moc 90km silnik d14a2
                          Ja mam też 90KM, sprowadzona z Niemiec, 1.4i a nie 1.4iS, ósma cyfra VIN to 3 a nie 4, a symbolu silnika nie znam, a propos, gdzie mogę go znaleźć bo ani w Brief'ie ani w dowodzie rejestracyjnym takich danych nie ma.

Comment

Zamieszczone przez marcino Zobacz posta
                            sprawdz oznaczenie silnika D14A3-75 km D14A4-90 km
                            ale 75km łatwo przerobić na 90

Jakim to sposobem

Comment

Zamieszczone przez luzny_mietek Zobacz posta
                              Ja mam też 90KM, sprowadzona z Niemiec, 1.4i a nie 1.4iS, ósma cyfra VIN to 3 a nie 4, a symbolu silnika nie znam, a propos, gdzie mogę go znaleźć bo ani w Brief'ie ani w dowodzie rejestracyjnym takich danych nie ma.
                              symbol znajdziesz na bloku silnika bedzie tez tam numer zaczynajacy sie od litery E

Comment

Working...
                              X