Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

rozrząd v. gen. gdzie i za ile?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• rozrząd v. gen. gdzie i za ile?

cześć, posiadam Honde 1.3 75 km HB, ostatnio myślę o wymianie rozrządu. Wcześniej tym autem jeździło 2 niemców i nie mam informacji kiedy rozrząd był robiony. I tu mam pytanie, ile kosztowałby do mnie rozrząd i ile czasu trwa wymiana? Jakby ktoś takowy posiadał to proszę dawać znać, jestem z Warszawy.

do twojej hondy pasek z rolką i pompa wody to jakieś 230zł + wymiana garażowa albo u mechanika za ok150zł ja się bawiłem w swojej ej9 6 godzin

Comment

Też się przymierzam do wymiany rozrządu, na allegro znalazlem zestaw pasek, rolki, pompa wody za ok 200 zł...
      Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Tak jak koledzy piszą...zestaw około 200-250pln max. ja za wymianę zapłaciłem 200pln i zrobili to w 6h. Pozdro.

Comment

no ok, w tym tygodniu muszę się tym zająć. dzięki za info

Comment

rorzad pasek i napinaczo ok 200zl a pompa cieczy;p?Mi mechanik robi za pół darmo 100zl rorzad do hondy

Comment

ja za części zaplacilem 250 zl (napinacz, pasek,pompa) do tego w cenie jeszcze 5l plynu chlodniczego.... a za wymiane 120zl

Comment

Mam inny silnik (D16Z6) i mnie rozrząd bez wymiany pompy wody kosztował 320 z robocizną (znajomy mechanik). Do ASO Hondy nawet nie dzwoń bo powiedzą Ci, że chcą 1000 zł ;]

Comment

magnetic nie zastanawiaj się tylko działaj
                  moją hanią pojeździłem 250km i mi pasek pękł (koleś mówił ze był robiony 20 000km temu i drugie tyle spokojnie pojeżdżę) więc jeśli nie wiesz to lepiej wymień u mnie na szczęście nic nie na grzebał wystarczyła wymiana paska i napinaczy,
                  PS wymieniając rozrząd trzeba wymienić pompe wodną?

Comment

Nie koniecznie wszystko zależy od tego w jakim jest stanie. Zaleca się wymianę pompy co 2 wymianę rozrządu

Comment

pasek i napinacz komplet=170zł +120zł robocizna

Comment

Working...
                      X