Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D15B2 pozera olej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D15B2 pozera olej

Koledzy Hanka mnie po prostu rozwala. Ostatnio zaczęła łykac olej 3,5 litra na 1500 km ....

Wycieków nie ma.

Wiem, że czeka mnie remont. Do mechanika jade dopiero za 2 tygodnie. Do tego czasu będę jakoś jeździć Hanką zwracając uwagę na poziom oleju.

Ktoś się orientuje czy te pierścionki Pierścienie Tłokowe do HONDY CIVIC 1.5 16V (723085048) - Aukcje internetowe Allegro są czegoś warte ?

Ma ktoś może kontakt do firmy, w ktorej mogę stosunkowo tanio zakupić potrzebne rzeczy do remontu ?

Okolice Dębicy/Rzeszowa/Tarnowa/Krakowa/Jaworzna ?

Przy takim łykaniu oleju ja nie bawiłbym się w remont, wyjdzie taniej kupić drugi silnik.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Ktoś z kolegow na forum sprzedaje/ wie kto sprzedaje dobry silnik ? żebym kota w worku nie kupił ...

Comment

Najczęściej można dostać gwarancję rozruchową więc silnik w razie czego można zwrócić, niestety nikt nie odda Ci pieniędzy za montaż i demontaż jeśli okaże się że z silnikiem coś nie tak. Często jednak sprzedają silniki które są jeszcze zamontowane w aucie i wtedy można sprawdzić w jakim są stanie.
        Musisz poszukać w necie i podzwonić trochę. Dobry silnik bez osprzętu kupisz już za 700pln.
        Last edited by Tomo1; 05-09-2009, 15:24.

Comment

Przeglądam Allegro i znalazłem taki silnik HONDA Civic 94 tys km 91-95 silnik 1.5 benz D15B2 (711088950) - Aukcje internetowe Allegro

Cena 1500 zł
          Jedyny problem - odległośc bo aż Gdańsk. Może któryś kolega z forum miałby czas i by podjechał zobaczyć czy jest sens w ogóle za to się brać ? Bo opis to jedno, a wrażenia na żywo to drugie - zważywszy, że silnik jest w aucie i można sprawdzić wszystko na miejscu

Comment

moja pożerała olej zaprowadziłem do lekarza kosztowało mnie to 800 zł ( pierscienie , uszczelniacze zaworów , uszczelka pod gł.. i cos tam jeszcze) a tearaz zauwazyłez ze zaczał mi kapac olej na ziemnie jestem wsciekły

Comment

Mechanikiem nie jestem, ale wg mnie lepiej (?) jak kapie na ziemie, niż jak pożera ...
              Bo jak kapie chociażby z miski to robota jest prostsza i tańsza niż wymiana pierścionków, uszczelek itd No chyba, że się mylę to poprawcie mnie

Comment

a ze płyn chłodzący znika to juz nie wspomne ... nawet po tym remincie

Comment

Zamieszczone przez jur3k Zobacz posta
                  Przeglądam Allegro i znalazłem taki silnik HONDA Civic 94 tys km 91-95 silnik 1.5 benz D15B2 (711088950) - Aukcje internetowe Allegro

Cena 1500 zł
                  Jedyny problem - odległośc bo aż Gdańsk. Może któryś kolega z forum miałby czas i by podjechał zobaczyć czy jest sens w ogóle za to się brać ? Bo opis to jedno, a wrażenia na żywo to drugie - zważywszy, że silnik jest w aucie i można sprawdzić wszystko na miejscu
                  Jak kompletny z osprzętem i faktycznie z takim przebiegiem to cena do przyjęcia, jak za golasa to drogo.

Comment

Zamieszczone przez CIVIC_021 Zobacz posta
                    moja pożerała olej zaprowadziłem do lekarza kosztowało mnie to 800 zł ( pierscienie , uszczelniacze zaworów , uszczelka pod gł.. i cos tam jeszcze) a tearaz zauwazyłez ze zaczał mi kapac olej na ziemnie jestem wsciekły
                    To dlaczego nie reklamujesz???? Mechanior chyba dał jakąś gwarancję?

Comment

Zamieszczone przez Tomo1 Zobacz posta
                      Jak kompletny z osprzętem i faktycznie z takim przebiegiem to cena do przyjęcia, jak za golasa to drogo.

co znaczy z osprzetem ? zielony jestem

Comment

Z aparatem zapłonowym, rozrusznikiem, alternatorem, kolektorami, przepustnicą itd. Po prostu włożyć przykręcić, podpiąć przewody, wydech, odpalić i do przodu

Comment

aha no w sumie racja, zaraz przedzwonię tam do nich, albo napiszę, żeby wiedziec co i jak

Comment

Working...
                          X