Witam wszystkich, mam Honde civic V generacji z 93r silnik 1.3 lecz mam z nią spory problem. Chodzi mi o silnik który pracuje bardzo nierówno- "rzuca go". Oglądałem wiele podobnych samochodów i widziałem, że ten problem dość często występował i wszyscy mówili "że te silniki tak mają". Chciałem zapytać co może być przyczyną takiej nierównej pracy silnika. Oczywiście jest to odczuwane tylko na niskich obrotach ale w trasie też się nieraz zauważa brak mocy. Proszę o porady. Czy samodiagnostyka może wykryć tą usterkę ? Czy przyczyną mogą być świece ponieważ dopiero jestem przed ich wymianą ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Hondzia szaleje :(
Collapse
X
-
Nie problemów z zapalaniem nie ma, pali za pierwszym razem. Byłem kiedyś w serwisie hondy i mechanik "na oko" stwierdził że świece są do wymiany - jednak przekonałem się później że osoby w tym serwisie nie były zbyt kompetentne(spowodowali mi wyciek oleju spod uszczelki pokrywy zaworów). Świece i tak postaram się wymienić w najbliższym czasie.
Comment
-
moze przewody wysokiego napiecia maja przebicie albo kopułka lub palec do wymiany.popryskaj woda w nocy bedzie widac
Comment
-
przyczyna nierownej pracy moze byc aparat zaplonowy ja tez mam podobny problem przy czym jak na wolnych obrotach chodzi to co jakis czas jakby pierdziz rury taki dzwiek inny niby rowno pracuje a co jakis czas takie pierdniecie tez myslalem ze to swiece ale wymienilem razem z przewodami i problem nie zniknal teraz chyba aparat wymienie ale to juz wiekszy koszt zawsze mozesz sobie kopulke odkrecic od aparatu i papierem sciernym jakims drobnym troche przeczyscic . pozdro
Comment
-
mysle ze wymiana kopułki i palca załatwiła by sprawe po co zaraz aparat wymieniac
Comment
Comment