Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem ze słabymi osiągami ...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem ze słabymi osiągami ...

Witam.
    Mam Coupe '95 i d15b7 ze filtrem stożkowym.
    Z tego co patrzę to u innych użytkowników odcięcie jest przy 7000-7500 obrotów, u mnie ma problem do 6000 dojść... Co może być nie tak z tym?
    Druga sprawa to taka, że na piątym biegu to nawet nie chce przyspieszać, igła minimalnie idzie w górę... Na czwartym biegu dochodzę do 140km/h i później jak wbijam piątkę do do 150km/h jedzie ponad kilometr, nie mówiąc o tym, że więcej to nawet nie ma co marzyć... Może mi ktoś pomóc w moim przypadku? Czytałem problemy innych, ale oni mają inne silniki (nie wiem czy to coś zmienia). Pozdrawiam

wiesz nie ma sie co spodziewac ze 101 km to cie popedzi,pamietaj ze 5 jest biegiem na autostrade,jak bys mial ze 200km to bys i poczul,a co do odciecia to mozna je zdjac

Comment

te 101KM daje radę
      Sprawdź czy zapłon jest dobrze ustawiony(niezbędna będzie lampa) ewentualnie rozrząd, a może poprostu silnik juź się kończy - jak z apetytem na olej, spalaniem?

Comment

Jeśli chodzi o olej to zrobiłem 1000km i z miarki ~1mm zjechał, a spalanie według mnie jest przeogromne, już wcześniej o tym pisałem - https://www.civicforum.pl/v-1991-199...-paliwo-z.html .
        No nic - sprawdzę to co mi poleca wiktorm. Jak na razie dzięki za pomoc - czekam też może ktoś inny się wypowie

Jak zdjąć to odcięcie? Można jakoś samemu, czy trzeba do mechanika z tym?
        Last edited by Gość; 28-07-2009, 10:39. Powód: Sklejenie 2 postów

Comment

Jeżeli jest przestawiony rozrząd to będziesz miał właśnie takie objawy jak wysokie spalanie ale poza tym to silnik nie równo pracuje, szarpie go, drży i po prostu nie ma siły miałem tak u siebie mechanik przestawił mi go o jeden ząbek i jest git( nie wspominając ze wcześniej źle założył)

Comment

mam dokładnie to co mówisz Dzięki wielkie - jadę z tym rozrządem do mechanika

Comment

Working...
            X