Posiadam Honde 1.5 LSI 16v z 92 rok. Bierze mi olej srednio tak litra na 800km z jazdą max do 3,5 choć raczej 3 tys. Spalanie w trasie do 3,5 tys. (120km/h) z obciazeniem 4 osób 6.1 litra na 100km. Używałem dotychczasowo oleju mineralnego lotosa 15w/40... go bierze wlasnie litra na te 800km, bylem u mechanika (fachowiec bo polecany i znany z dobrego swiadczenia uslug) bo osłuchaniu pracy silnika stwierdzil ze chodzi równo, cicho i dopóki nic nie "klekota" ani nie gaśnie to dolac do jakiegos dobrego oleju Doktora Car Spec firmy K2, niby zniweluje to a nie zaszkodzi. Twierdzi że mozna zrobic uszczerlniacze na zaworach i pierscienie lecz poki co by nie ruszał tego bo silnik chodzi okej. Kupilem 4 litry castrola gtx high mileage i jutro jade spuscic starego lotosa ktory jest rzadki jak woda i wleje tego castrola, czytalem opinie ludzi ze sam tej castrol w sobie uszczelnia silnik i niweluje branie tego oleju wiec mam pytanie czy ktos tego doswiadczyl na tym i czy lać do tego castrola jeszcze doktora czy raczej sprawdzic na castrolu samym jak sobie zredukuje, bądź tez nie branie tego oleju.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Castrol GTX High Mileage + Doktor Spec Car ??
Collapse
X
-
Witaj.Jak kupiłem auto to miało zalane tego własnie castrola gtx co piszesz.Długo na nim nie jezdziłem bo przy pierwszej wymianie oleju zmieniłem gtx na magnatec (podobno niema różnicy między gtx a magnateciekm).Bierze mi olej w granicach 1l na 1000km.
Bede teraz wymieniał olej to od razu zrobie sobie uszczelniacze zaworowe i zobaczymy jak bedzie.Żadnych doktorów nie wlewałem wiec nie wiem jak to sie ma do spalanego oleju.
-
Ja nigdy nie wleje juz yego doktora kiedys wlalem do forda i uszczelnilk go na jakies 200km a potem jak zaczol kopcic to 2 razy wiecej mi bral oleju i pozatykal mi silnik...
Stanowczo odradzam!!!!!!!!!!
Comment
Comment