Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem?!?!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem?!?!

Elo.
    Słuchajcie mam taka sprawe otóż mam w takiej dużej beczce 30L benzyny ale jest ona wymieszana z 8L Pb95 hehe benzyna to super power chyba wysokooktanowa.
    Czy moge to wlać do baku i nic się nie stanie?? Czy może macie jakis pomysł inny?? Dolać jeszcze troche benzyny??
    Będę to wlewał do swojej hondy na pół z ojcem...on do swojego golfa 3 1.8GTi....tu chyba niema różnica bo obaj mamy silniki benzynowe. Pozdrawiam.

nic sie nie stanie, mozesz spokojnie mieszac.

Comment

a co może się stać? w końcu i tak nigdy nie wyjeżdżasz do konca paliwa z baku i dolewasz nowego, czy to 95, 98 czy 99 oktanów
      Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Jesli mieszasz na stacji i nic sie nie staje to czemu ma sie tu cos stac?

Kurde jakie bezsensu pytania niektórzy zadwaja.

tylko po to by mmiec wiecej postów?
        napisz lepiej cos w humor, wszyscy sie posmiejemy

Comment

wszystko zależy od czy masz katalizator w hondzi czy nie, jeśli masz to musisz stosować wyłącznie bezołowiową, jeśli katalizatora nie masz to możesz sobie lać do baku co chcesz.
          95 czy 98 możesz nawet nalać do 120 ale nie wiem czy będzie się to opłacało bo litr troszeczkę kosztuje.
          pozdrawiam

Comment

Leon a sprzedawają paliwo ołowiowe?
            Bo nie slyszałem

Wszystko?
            Wode naleje i tez mi pojedzie.... Fajnieee

Comment

120 oczek? nie wiem ile ma lotnicze ale koleżka wlał je do maluszyny i mu zawory z gniazdami przez rurę wydechową uleciały. Nie zalecam kombinować ale 95 i 98 to bez problemu można mieszać.

"gremlas" a no kiedyś było ołowiowe niebieska i żółta ale to było daaaaawno!!!!
              Last edited by Gość; 22-07-2009, 21:31.

Comment

rajek1 Z czasów PRL juz dawno wyszlismy.

Kiedys była tez gazolina która lało sie do ROmeta, Jawek czy Poloneza

Comment

I dlatego napisalem ze to bylo dawno, jeszcze pare lat temu widzialem olowiowke w rosji ale nie wiem czy jeszcze mozna ja tam kupic. Sorki za brak polskich znakow ale pisze z telefonu.

Comment

Dlatego napisałem ze moze mieszac Paliwa PB ze soba, i ze nie ma juz (chyba nigdzie) paliwa ołowiowego tak jak twierdzi LEON

Comment

Tak swoja droga to byly czasy, paliwko na przydzial (kartki) na kazdym CPN-ie mieszadlo do paliwka z miksolem, teraz to sie mozna z tego posmiac i powspominac.

Comment

Ale nie róbmy OT

Kolega pytał o mieszanie paliwa. Moze go wymieszac bez problemu.

Pozatym sam autor tematu niewiele sie udziela, mysle ze temat mozna zamknac.

Comment

Sorry za pomyłke hehe ta benzyna wysokooktanowa jest wymieszana z 8L ON. tak miało być.
                          A ty gremlas troche zluzuj...

Comment

Ja jestem wyluzowany.

Jesli z ON to jest problem. Mozesz silnik uszkodzic.

Ale zaraz zaraz. Diesel jest chyba cięższy od benzyny, wiec powinien pływac na dnie.
                            Wez obadaj jak sie sprawa ma.

Bo to raczej nie sa mieszalne substancje.
                            Jesli jest tak jak mowie to masz problem z głowy.
                            Zlej benzyne a diesel sprzedaj po okazjonalnej cenie

Comment

Dzięki za odpowiedź

Comment

Working...
                              X