Ale odciecia na obrotach nie ma, ciezko wkreca sie na te 4000
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nie przekracza 4000 obrotów i 120 km/h
Collapse
X
-
Wydaje mi się, że jak jadąc na biegu możesz go wkręcić na powiedzmy 3800 to gdyby to był problem z paliwem, po wciśnięciu sprzęgła powinny obroty polecieć bardzo wysoko. Dlatego obstawiam coś z dolotem, ewentualnie sterowaniem mieszanką, ale to już gorsza sprawa. Może jakiś mechanik by w wolnej chwili nadstawił ucha i osłuchał.Last edited by Gość; 21-07-2009, 21:12.
Comment
-
Zamieszczone przez namaszkar Zobacz postaWiec tak- przed odpaleniem na chwile zapala sie czeck engine i potem gasnie czyli wyglada oki
Na wolnych obrotach jest dobrze, lekkie dragania ( jak na 15 letnie auto super)ale falowania obrotow nie ma. Nie gasnie przy ruszaniu ani po wcisnieci gazu w podloge, nie szarpie przy ruszaniu. Jedyne podejrzane dzwieki to przy dodawaniu gazu jakby mocny szum lisci na wietrze, tak mi sie to kojarzy albo jakbys uchylił szybe cos takiego
ale u mnie moc jest i kreci sie do 9tys
Comment
-
1.sprzawdz kat wyprzedzenia zapłonu,
2.zobacz czy wszystkie kable od świec są prawidłowo podpięte.(chodzi okolejność na rożdzielaczu, czy np,1świeca nie ma kabla który powinien iść do 2 itp.)
3.sprawdź wszystkie kable od podciśnienia
4.mam 1.5 d15b2 (nie wiem czy masz taki sam) ale-może być tak że czujnik przy przepustnicy (patrz 2 pod na zespole przepustnicy) nie ma awari... to typowe dla braku wyczucia odpowiedniego ciśninia
5.jezeli nie pomogłem wyrzuć honde do lasu-tylko powiedz gdzie-zaopiekuje się NIĄ
Comment
-
coś jest wybitnie nie tak z tym autem, co do ciśnienia paliwa to można zrobić prosty test(jeżeli to jest amerykaniec to ma weilopunkt) zdejmij wąż przelewowy paliwa z regulatora ciśnienia paliwa (takie coś przypominające filtr paliwa przykręcone na dwie śróbki do listwy wtryskowej) to ten idący na dół, następnie wepnij w to miejsce inny węzyk coby paliwo nie uciekało na ziemię i sprawdź czy jak samochód pracuje to przelewa się paliwo - nawet na obrotach maksymalnych powinno się przelewać
Ale jeżeli ciężko wkręca się na obroty to bardzo możliwe jest przestawiony zapłon/rozrząd - spróbuj przestawić zapłon, poluzuj aparat i przekręć w jedno skrajne polożenie i zobacz co się będzie działo, jeżeli nie pomoże to w drugie.
Aha i zaznacz wyjściowe położenie aparatu gdzyby to nie było to po co potem męczyć się z ustawianiem zaplonu
p.s. co toto ma za silnik?
Comment
-
jak Kupowalem swoja hanke mialem podobnie tylko ze u mnie auto na biegach 1 i 2 krecilo sie a na 3/4/5 dusilo sie i ogolnie tragedia okazalo sie ze 1 ze swiec byla zardzewiala(tak tak zardzewiala) i kabel zaplonowy dziurawy
Proponuje Ci sprawdzic czy iskry po silniku Ci nie lataja
Comment
Comment