Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

brak mocy:(

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• brak mocy:(

Witam. Mam problem z moja hondzia. Samochod zrobil sie strasznie mulny i slaby. Ciezko wkreca sie na okroty normalnie katasrofa. Od czego to moze byc. POMOCY

jaki model silnika??

Comment

musisz napisać coś więcej o aucie... silnik, przebieg.... bierze ci olej??? itd... może poprostu masz przestawiony zapłon... więcej informacji...???

Comment

Strzelam w ciemno, bo z opisu nic nie mozna wywnioskowac, ze moze katalizator padl...
        Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

silnik d15b2 zagazowany ale na benzynie i na gazie tak samo sie zachowuje. Katalizator jest wyciety i mam zalozona strumienice.

Comment

sprawdzałeś węzyki od podciśninia...??? moze któryś szczelił??? jeżeli nic nadzwyczajnego sie nie stało ta ja bym zaczął od ustawinia zapłonu...

Comment

sprawdź wężyk podciśnienia, poprawcie jak się mylę ale chyba nr 14? sprawdz zapłon i czy na wszystkie gary pali
              HONDA CIVIC D13B2

Comment

ja juz nie mam pojecia co jest z nia. Zebym zlapal 100km/h to musze jej ostro gniesc i slychac luczenie silnika . zamiast po dodaniu gazu przyspieszyc to zwolnia a jak ulme troche gazy to powoli sie rozpedza.

Comment

Filter paliwa,oleju, swiece i kable do wymainy
                  Rozrząd sprawdzic czy nie jest przestawiony

Comment

Dołanczam sie do tematu.U mnie nie jest tak zle z wkrecaniem na wysokie obroty (pomijajac fakt ze na klimie to trzeba ostro cisnac zeby sie rozpedzic).Ale często dzieje sie tak ze podczas kręcenie silnika obroty rosną,troszke przerwie, idzie dalej a przyśpieszenie nie jest adekwatne do ilości obrotów.ALE jak mowie dzieje sie tak żadko.Bardziej odczuwalne jest to w trasie.Mam wrażenie ze po przejechaniu 100 km znika pare koników pod maską. Będe wymieniał teraz olej + filtry i zapewne uszczelniacze zaworowe (wiadomo z jakiego powodu) być moze sie poprawi.
                    Mam podejrzenia ze, u mnie nie byly od nowości wymieniane kable zapłonowe.Być może cała przyczyna leży po stronie tych kabelków.

Comment

Working...
                    X