Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda gasnie po puszczeniu pedalu gazu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda gasnie po puszczeniu pedalu gazu

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam problem z wolnym obrotami tzn kiedy puszcze noge z pedalu gazu auto mi gasnie, rozebralem obudowe filtra poszperalem troche popatrzylem czy niz nie jest zatkane lecz na oko to wiecie co... mozna Ale natknolem sie na dysze ktora jest z tylu gaznika elektroniczna bodajze na elektromagnesie pracuje jest to chyba dysza od wolnych obrotow tak przynajmniej mechanicy podworkowi gadaja jest to wielkosci startera od "neonowki" w srodku jest trzpien ktory jest ruchomy wciska sie wydaje sie ze po zaplonie trzpien powinien zostac wciagniety ale on nie reaguje na nic czy to moze byc przyczyna??? ze paliwa nie dostaje na wolnych obrotach? Auto trzymane na gazie sprawuje sie w 100% prawidlo weze sa cale nie popekane od podcisnien. Prosze o pomoc bo nie mam juz do tego sil... na dodatek nie mozna dyszy dostac w sklepie tylko uzywka albo japonski serwis ale allegro rzadzi tak ze nie bylo by problemu. Pozdrawiam Dziekuje.

To nie "dysza" chyba... Nie wiem co to ma z dyszą wspólnego, ale chyba chodzi o zawór odcinający paliwo (wygląda jak starter od neonówki). Zawór klika jak po dodaniu gazu szybko zwolnisz pedał. Czego oczywiście nie można dosłyszeć...
    Jak na rozgrzanym ci gaśnie, podkręć obroty pokrętłem z tyłu gaźnika (możesz nie zdejmować obudowy filtra). Jest za tym szeregiem rurek metalowych schowane, że trochę czasem ciężko go wymacać.
    Last edited by Gość; 17-07-2009, 21:16.

Comment

Dzieki za odpowiedz ale chyba w 1.3 Eg nie odcina paliwa :P a chodzo mi mianowicie o to:

Comment

No, mi też. Odcina, żeby szybciej spadały obroty.
        Teraz strzałkę przesuwamy cm. w prawo i cm. do góry i jest śruba blokująca przepustnicę (pokrętło wolnych obrotów).

Comment

aha nie odkrecalem wlewu paliwa jeszcze moze byc to ze zassalo bak???? bo zatkany jest odpowiecznik??

Comment

Sprawdzisz to się dowiesz... *. Spróbuj tym pokrętłem, tylko na gorącym. Pozdrawiam.
            ____
            * że nie
            Last edited by Gość; 17-07-2009, 22:55.

Comment

sprawdze sprawdze ale jak to mozliwe ze tak nagle sie obroty zje...aly troche to dziwne jest kiedys tak mialem ale jak dalem mu w palnik ostro to przestalo ale to juz nie skutkuje ok dzieki za pomoc

Comment

Przy okazji zerknij na kompa czy nie mruga do ciebie diodą.

Comment

btw a gdzie jest komp wlasnie w tym modelu xD kolo pasazera na dole po lewej stronie? Pozdro

Comment

Jak w każdym faugenie, z prawej strony, pod schowkiem, przed drzwiami pasażera, za okładziną boczną.
                    Last edited by Gość; 18-07-2009, 16:58.

Comment

Ok dzieki problem rozwiazany Kroczak padl Pozdrawiam i dziekuje za wszelaka pomoc

Comment

A komp pokazywał błąd? Tak z ciekawości pytam.

Comment

witam, ile taki silniczek krokowy kosztuje??

Comment

Working...
                          X