Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki silnik najbardziej ekonomiczny ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jaki silnik najbardziej ekonomiczny ?

jak w temacie ...mam zamiar zmienic swoja hanie na jakas z innym silniczkiem ...
    slyszalem ze d15b7 spala prawie litr mniej od d15b2 ..czy to prawdna ??

zależy... ja mam d15b2... silnik rakieta, dobre opony(ciśnienie) i wychodzi 6Litrów, ale to przy jeździe do pracy (wiadomo właczam wtedy tryb ECO-oczywiście w bucie a tak to około 7litrów,,,

Comment

ja posiadam w swojej hani Vi 5d silnik D16y3 z czystym sumieniem moge polecic w trasie (w tamten weekend) krakow - iława , ilawa- krakow srednie spalanie wyszlo mi 4,6l/100km , 100% miasto okolo 8litrow a mieszanie (50/50)miasto -obwodnica okoli 6,5 -7 litrow , no i jest czym jechac bo jest ponad 110 kucy

Comment

silnik: D16A9
        jestem po powrocie z dluzszej trasy. przy okolo 110 km/h, redukcji jak trzeba i wyprzedzaniu w razie potrzeby spalil mi dokladnie 5.9 litra. przy ostrej zabawie, jezdzie na maksa idzie 8-9 (mozna oczywiscie wiecej)... spokojne miasto nie powinien przekroczyc 6.7 - 7 litra. no ale 130 km to jest fajna sprawa tu bardzo duzo zalezy jak masz ciezka noge. ten silnik jest sprawiedliwy... jezdzisz delikatnie to potafi naprawde jechac na "oparach"... szalejesz i masz mnostwo frajdy...... siegaj do kieszeni

Comment

najlepiej wyjdziesz jak kupisz cos z silnikiem d15z6,z1,z3

Comment

albo kup golfa TDI bedzie najekonomiczniej

Comment

hehe za golfa podziekuje :P tylko interesowala by mnie dalej v gen bo moje d15b2 w miescie to 8 l to lekko bez szalenstw ale wiadomo wyprzedzic czasem cos trzeba....

Comment

to co bedziesz zmienial silnik lub auto na max 2 litry oszczednosci?bez sensu

Comment

ale jest pare rzeczy przez ktore chcialbym zmienic samochod silnik nie jest powodem ...a przy ewentualnym zakupipe innego chcialbym w miare mozliwosci wybrac sobie jakas inna jednostke

Comment

Working...
                  X