Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co lepsze do lpg-stożek czy wkład????

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• co lepsze do lpg-stożek czy wkład????

Witam. Może się już to gdzies pojawiło ale przeszukałem dobre pół forum i przysiegam nie znalazłem. Chodzi mi o poprawienie momentu obr w swoim civic D15B2 z lpg IV gen i zastanawiałem się nad stożkiem. Niestety na różnych forach spotykałem się a to z dobrymi a to ze złymi spostrzeżeniami z używania stożków z gazem. Tylko na sekwencji podobno sprawują się bez zarzutu. Może ktoś się orientuje albo lepiej-sam miał do czynienia z tą kwestią. prosiłbym o odpowiedź albo o link do tematu(który przeoczyłem)
    A druga sprawa która mnie ciekawi to czy wkład w miejsce seryjnego filtra odbiega w skuteczności czy działaniu od stożka i jak się zachowuje w aucie z lpg? Ceny wkładów są porównywalne bądź wyższe od kompletnych dolotów stożkowych. jak to wygląda? Z góry dziękuję

dołączam się do tematu

witam
    pisze, ponieważ także chciałbym uzyskać informacje o zastosowaniu sportowego filtru powietrza w mojej Hondzie Civic silnik d16z6 z instalacją lpg II generacji.
    O ile może zwiększyć się spalanie gazu?
    Czy samochód będzie nadal poprawnie jeździł na gazie?
    Bardzo proszę o odpowiedź.
    Pozdrawiam

Comment

panowie wkladka i stozek ogolnie maja to samo robic czyli oczyszczac powietrze lepiej niz orginalne filtry,ja osobiscie uwazam ze stozek lepiej sie sprawuje ,zreszta testpowalem obydwa filtry,mam d15b2 i jest spora roznica miedzy seria a stozkiem,mocy moze duzo nie dojdzie ale poprawi sie moment obr.
      co do spalania to przy normalnej jezdzie spada.trzeba tylko pamietac ze po wymianie filtra na sportowy trzeba zrobic reset i podjechac na regulacje do gazownika

Comment

Do Samuraja

Wielkie Dzięki za informacje

Comment

Working...
        X