Witam...! sprawa jest tego typu że nie chce mi odpalac. a wyglada to tak ze rozrosznik kreci wszystkie kontrolki sie pala akumulator naładowany a nie zaskakuje??? po dłuższym kreceniu ako siada! wymieniłem świece przewody. sprawdziłem filtr paliwa wszystko ok. rano musialem odpalac ja na hol. czasami tez gasnie podczas jazdy ale to juz na gazie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kręci, kręci - ale nie odpala ...???
Collapse
X
-
sprawa jest taka, że najpierw:
Przedstaw się - Honda Civic FanKlub Forum
a później zajmiemy się twoim problemem!!!
P.S bo inaczej oberwie ci się po uszach od Szanownego Pana AdminaHONDA CIVIC D13B2
-
wnioskuje ze skoro gasnie Ci na gazie to masz 1.3 silnik to pompka mechaniczna jest i nie bedzie słychac czy podaje paliwo... tak jak napisane wyżej sprawdz iskre na swiecach a jak nie ma to zobacz czy prad do aparatu dochodzi(jezeli dochodzi to cewka lub moduł do wymiany)ewentualnie przeczysc styki na kopułceLast edited by Gość; 03-06-2009, 10:28.
Comment
-
troche mało jeszczeale powiedzmy ze jest to d15b2
gdy nie chce zapalić:
sprawdź jak radził kolega wyżej - czy zaraz po przekręceniu kluczyka w pozycję gdy zapalają się kontrolki słychać brzęczenie pompy paliwa
sprawdź również czy jest wtedy iskra
troche dziwna sprawa że zapalił na hol - czy może na holu był odpalany na gazie, albo czy gdy już odpalił chodził normalnie na benzynie?
Comment
-
miałem identyczny problem tylko ze ja mam 1.3. i problem był tego typu ze bezpiecznik mi zamkł i silnik krecił ia nie zapalał. pod maską sprawdz czy nie ma tam zadnego bezpiecznika który mogł sie spalic albo zamoczy, najlepiej go wymień.może to jest to pozdr.
Comment
-
Zamieszczone przez Kamyk Zobacz postaprzepraszam bardzo juz sie przedstawiam. jestem kamyk z kwidzyna.
Ja stawiam na opóżniony zapłon.Gdyby siadła pompa albo bezpiecznik,to ciąganie na "krawacie" nic by nie dało.Sprawdż wszystko,co zwiazane z cewką i aparatem.ビートル ジョン
Comment
Comment