jakimi modyfikacjamy mozna zwiekszyc moc civica 1.3, bo jestem szczesliwym posiadaczem tego zaje....... autka :->
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jak podkrecic civic 1.3?????
Collapse
X
-
Jeśli masz hanie w gaźniku to dolotu nie ma sensu montować bo osiągi i tak nie wzrosną. Jeśli na wtrysku to już można sie zastanowić nad montażem. Ja w swojej lubej odpuściłem dolot (ver gaźnik) ale zamontowałem strumienice, zmieniłem środkowy tłumik a na końcowy dałem tłumiczek ultera no i powiem że pare kucy dostała (a co za tym idzie po kieszeni tez poleciało). Koleszka proponuje mi jeszcze zmianę wałka rozrządu na ciut bardziej sportowy ale to też przypuszczam kwota w okolicach 1000pln więc jest na co odkładać. Słyszałem że jakiś facet w Bydgoszczy jest dobry w zmianie tych wałków a nazywa się bodajże Świątek. Pozdro
-
poszukaj na civicklub.pl tam jest przepis jak za1000 zl wyciagnac 100kuc z tego silniczka
puki co wywal kata wstaw stozek(z tym jest troche konbinacji) potem odblokuj druga przepustnice zaslep wezyk podcisnienia i w tym momecia masz okolo 85-90KM dalej sportowy kolektor i walek rozrzadu (o ile pamietam od d16z6) i masz 99KM
szukaj na civicklub.pl goscia o ksywie jogal jak narazie on wyciagnol max 99 kucy z d13b2....Z tego co wiem to strona jest obecnie w przebudowie;(((.....smialo konbinuj z tego co wiem juz po odblokowaniu przepustnicy smiga podonie jak d15b2 a po dalszych modyfikacjach ostawiasz wszysktie seryjne d15b2 i d15b7 w tyle
Comment
-
-
Zamieszczone przez kj-19871 Zobacz postaNa na kij wam jeszcze krótsza?? przy 100 km/h ja mam 3000rpm :/ i co nawet nie moge setka jechać oszczędnie miał bym krótsza to zeby zaoszczedzic mam jechac 60 na 5 biegu ??
Comment
-
-
Zamieszczone przez muhozol Zobacz posta...(takie tam, sic!) ...3 tys obrotkow 100 KM/h
I kj, przy 1,3 to chyba wiadomo, że ekonomicznie to nie stówką...
Zamieszczone przez kj-19871 Zobacz posta...mam jechac 60 na 5 biegu ??Last edited by Gość; 17-07-2009, 22:02.
Comment
Comment