Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak podkrecic civic 1.3?????

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jak podkrecic civic 1.3?????

jakimi modyfikacjamy mozna zwiekszyc moc civica 1.3, bo jestem szczesliwym posiadaczem tego zaje....... autka :->

Jeśli masz hanie w gaźniku to dolotu nie ma sensu montować bo osiągi i tak nie wzrosną. Jeśli na wtrysku to już można sie zastanowić nad montażem. Ja w swojej lubej odpuściłem dolot (ver gaźnik) ale zamontowałem strumienice, zmieniłem środkowy tłumik a na końcowy dałem tłumiczek ultera no i powiem że pare kucy dostała (a co za tym idzie po kieszeni tez poleciało). Koleszka proponuje mi jeszcze zmianę wałka rozrządu na ciut bardziej sportowy ale to też przypuszczam kwota w okolicach 1000pln więc jest na co odkładać. Słyszałem że jakiś facet w Bydgoszczy jest dobry w zmianie tych wałków a nazywa się bodajże Świątek. Pozdro

Comment

poszukaj na civicklub.pl tam jest przepis jak za1000 zl wyciagnac 100kuc z tego silniczka

puki co wywal kata wstaw stozek(z tym jest troche konbinacji) potem odblokuj druga przepustnice zaslep wezyk podcisnienia i w tym momecia masz okolo 85-90KM dalej sportowy kolektor i walek rozrzadu (o ile pamietam od d16z6) i masz 99KM

szukaj na civicklub.pl goscia o ksywie jogal jak narazie on wyciagnol max 99 kucy z d13b2....Z tego co wiem to strona jest obecnie w przebudowie;(((.....smialo konbinuj z tego co wiem juz po odblokowaniu przepustnicy smiga podonie jak d15b2 a po dalszych modyfikacjach ostawiasz wszysktie seryjne d15b2 i d15b7 w tyle

Comment

i jeszcze jedno zapoluj na skrzyne z rocznika 94-95 makrotrsze przelorzenia biegow co za tym idzie chyba nie musze wyjasniac :mrgreen:

Comment

ja mam 94 rocznik - 1 rejestracja listopad 94 i nie ma krotkiej skrzyni .....

Comment

Co do skrzyni biegów jedni mówią że na początku produkcji była krótsza, inni natomiast ze w końcówce, a jaka jest prawda hm. Co do kolektora to tak 4-2-1 od d16z6 a wałek rozrządu od d14a1

Comment

dublujecie temat
              https://www.civicforum.pl/honda-spee...-znaczaco.html

Comment

Na na kij wam jeszcze krótsza?? przy 100 km/h ja mam 3000rpm :/ i co nawet nie moge setka jechać oszczędnie miał bym krótsza to zeby zaoszczedzic mam jechac 60 na 5 biegu ??

Comment

Zamieszczone przez kj-19871 Zobacz posta
                  Na na kij wam jeszcze krótsza?? przy 100 km/h ja mam 3000rpm :/ i co nawet nie moge setka jechać oszczędnie miał bym krótsza to zeby zaoszczedzic mam jechac 60 na 5 biegu ??
                  kj-19871 masz krótką czy dłuższą skrzynie? ja mam pierwszą rejestrację 23 grudzień 1004 i zastanawiam się czy mam tą krótszą czy dłuższą skrzynię - przy 3000 rpm też mam 100km/h.
                  http://www.civic5g.yoyo.pl

Comment

"23 grudzień 1004" chrzest Hannny Japonskiej - pozniejszej dumy Kraju Kwitnacej Lipy

To ja tez chyba tez tak mam 3 tys obrotkow 100 KM/h

Comment

upss, wkradł się chochlik, oczywiście, że rok 1994
                      http://www.civic5g.yoyo.pl

Comment

Zamieszczone przez muhozol Zobacz posta
                        ...(takie tam, sic!) ...3 tys obrotkow 100 KM/h
                        Na 4ce? czy którym?

I kj, przy 1,3 to chyba wiadomo, że ekonomicznie to nie stówką...
                        Zamieszczone przez kj-19871 Zobacz posta
                        ...mam jechac 60 na 5 biegu ??
                        No... bingo (i jak rura, to redukcja do... 2-ki?). Ja to tak właśnie 70 na 5ce jak mnie dopada zgryzota...
                        Last edited by Gość; 17-07-2009, 22:02.

Comment

Working...
                        X