Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podczas jazdy zaczyna świrować

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podczas jazdy zaczyna świrować

Witam mam 1,5v-teca 125k i mam taki problem z moja hondzią że przy wyzyszych temperaturach nie jezt to zawsze podczas jazdy najpierw zaczyna swirowac obrotomierz skacze jak oszalaly chwile pozniej swieci kontrolka od ładowania a nastepnie od akumulatora to wtedy wyłaczam go i na nowo zapalam jakies czas jest ok i i poznije znowu sie to dzieje.nie jest to zawsze.Jak jest zimno to czasem tydzien jezdze i nic nie mama pojecia co to moze byc.A gdy np nic nie robie i jade dluzszy czas na tychkontrolkach najpierw od ladowania a poznije od akum. to gdy juz zgasze auto to poznije nie odpali to piero po paru minutach.

- czym się różni kontrolka ładowania od kontrolki akumulatora - bo u mnie to w sumie jedno i to samo kontrolka ładowania ma narysowany akumulator :P;
    - 1.5 vtec nie ma 125KM chyba że masz silnik jdm;

Skoro wariuje obrotomierz to coś z prądem - możliwe że moduł się psuje(stamtąd obrotomierz bierze dane o obrotach), ewentualnie alternator wariuje i jak nie ładuje są za duże spadki napięcia i wtedy się tak dzieje - czyli pytanie czy nie możesz odpalić bo nie kręci/słabo kręci, czy nie ma iskry, czy może przekaźnik pompy paliwa

Comment

nawet gdy nie cche zapalić to nie ma problemu z kreceniem nawet jesli zalapie to odrazu pada dopiero po paru minutach normlanie odpali

Comment

to szukaj szukaj ja nie sprawdzę za ciebie czy masz iskrę i pompa paliwa podaje :>
        i jeszcze powiedz czym różni się kontrolka akumulatora od kontrolki ładowania ponieważ to może być kluczowe do prawidłowego zrozumienia się

P.S.
        przedstaw się tam gdzie trzeba bo administracja/moderacja zacznie krzyczeć :P

Comment

na początek sprawdź akumulator czy klemy nie są obluzowane i zaśniedziałe, może robi się jakieś przekłamanie. Później wg powyższych zaleceń. Alternator itd.
          HONDA CIVIC D13B2

Comment

Working...
          X