Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

temperatura silnika?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• temperatura silnika?

Ostatni czasy zauwazylem ze moj civic 95 zaczol sie grzac,jak zawsze wskazowka na termometrze byla w polowie,tak ostatnio zauwazylem ze zaczela sie podnosic i siegala juz pod czerwona kreske...moze mial ktos taka sytuacje?czemu tak sie dzieje?co moze sie stac jak sie zagrzeje silnik?

jesli plynu niema to jakiś przeciek ale jak go niema wymiana termostatu sie kłania

Comment

plynu w zbiorniku wyrownawczym nic nie ubylo,a nawet go przybylo.Teraz jak odpalam auto on sie caly trzesie,brak mocy i po jakims czasie strasznie kopci.moze sie przegrzal i stanol na pierscieniach,czy jest taka mozliwosc?Pomocy...

Comment

Sprawdź,jaki jest olej i powąchaj,czy w zbiorniczku wyrównawczym nie czuć spalin.
        ビートル ジョン

Comment

w zbiorniku wyruwnawczym czuc podobny zapach jak i w silniku.I zauwazylem ze troche jest problem z odpaleniem i troszeczke inaczej pracuje,stal dwa dni ,bo czekam na mechanika.

Comment

miałem kiedyś coś takiego i niestety okazało się że to uszczelka pod głowicą

Comment

A ja mam dziwna sprawe.. Bo zazwyczaj mam normalna temperatura (troche ponizej polowy). I kilka razy zdazylo mi sie ze jechalem i temperatura zaczela spadac. Dodam ze mam nowa chlodnice, plyn, nie ma wyciekow i odpowietrzony jest uklad. Walniety termostat? Troche mi to nie pasuje bo nagrzewa sie normalnie (czyt. kilka minut).

Comment

Radziu, tylko termostat może powodować taki objaw ...

Comment

a co jest objawem jak temperatura sie zwieksza,tez termostat?Drogi jest taki termostat do hondy 95 16v 2d?

Comment

Zamieszczone przez honda civic Zobacz posta
                    ...Drogi jest taki termostat do hondy 95 16v 2d?
                    Drogi to bym nie powiedział, ale w różnej cenie od 20 do... powiedzmy że do 120 PLN, OK? I temperaturę sobie możesz wybrać od 78-u stC do chyba 88-u. Jeden na lato i jeden na zimę, hehe.
                    A poważnie to jeszcze bym nad tym po kminił.

Comment

Zamieszczone przez honda civic Zobacz posta
                      a co jest objawem jak temperatura sie zwieksza,tez termostat?Drogi jest taki termostat do hondy 95 16v 2d?
                      tez moze byc to termostat: jest zablokowany w pozycji zamknietej przec co plyn chlodniczy nie przechodzi przez chlodnice ( nie chlodzi sie wiec zwieksza swoja temperature)

Comment

Working...
                      X