Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nierówne obroty

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nierówne obroty

Witam, posiadam honde civic 1.5 16v 90 koni, mam za to jeden problem, od czasu do czasu w niewyjasnionych okolicznosciach jak dodaje gazu i chce wyprzedzic auto obroty zaczynaja skakac miedzy 3 a 4, 5 a 6 i tak do konca, obrotomierz nie idzie rowno powoli tylko takie drgania obrotomierza przod tyl, tyl przod, spotkal sie moze ktos z tym ?

dodam jeszcze ze czasami jest okej i to wtedy gdy silnik jest zimny czy cieply, nie ma to roznicy, jezeli ktos moze niech pomoze bo staje sie to denerwujace

Może linka się poluzowała, ja tak miałem ale z prędkościomierzem jakbym wjeżdżał w trójkąt bermudzki i też tak skakało. Po naciągnięciu jakiejś linki jest ok.
    Jeśli pomogłem postaw piwko

Proszę o klik: http://www.gangsters.pl/index.php?polec=86532

Comment

to dziwne kolego Jogus bo prędkościomierz w naszych civach nie ma linki,jest elektroniczny i ma czujnik predkości który mieści się na skrzyni biegów,a co do obrotów to też podejżewam ze to problem elektroniczny,polecam wizytę u elektromechanika,pozdrawiam....

Comment

mowicie elktryka ? ale czasami jest dobrze, np dzis dobrze chodzil rano ale teraz jak jechalem to znowu obrotomierz skaczei tak jakby przyespieszenie stawalo w miejscu

prosze niech ktos pomoze
        Last edited by Gość; 12-05-2009, 20:26.

Comment

czy nie sadzicie ze moze byc to pompa paliwa albo podpowiadaja mi ludzie ze sprzeglo sie slizga i to jest to ? co o tym sadzicie czy nikt nic nie wie

i jak mozna sprawdzic czy konczy sie sprzeglo wie ktos ??

Comment

ja mam tez podobny problem z obrotomierzem - najpierw myslalem ze to obroty tak skacza ale doszedlem do tego ze obroty sa ok tylko obrotomierz od czasu do czasu mi zaszaleje

Comment

Witam! po wyregulowaniu instalacji gazowej obroty w mojej hondzie pod czas stania były w miarę prawidłowe ok. 1 tyś, dzisiaj ku mojemu zdziwieniu obroty spadły na prawie 0. Pomyślałem że może znowu gaz się rozregulował i przerzuciłem na benzynę ale i tam to samo...może ktoś się orientuje co może być przyczyną? pozdrawiam!

Comment

to moze byc silniczek krokowy...on jest odpowidzialny za utrzymanie wolnych obrotow.
                sprawdz tez czy nie dostaje gdzies lewego powietrza.

Comment

mam podobny problem jak Leniowaty. Byłem na regulacji instalacji gazowej. i zaczęły się problemy, tj. kiedy silnik się dobrze nie nagrzeje (rano po odpaleniu), spadają obroty i w ogóle nierówno chodzi, czasem gaśnie. To samo na benzynie. Problemu nie ma kiedy jest rozgrzany, wtedy wszystko chodzi równo. Wie ktoś coś na ten temat? mój civic to 1.3 z gaźnikiem + gaz

Comment

też tak miałem jak LENIOWATY i QUASIq

kiedyś obroty po wybiciu na luz spadały ze prawie gasło auto lub falowały od prawie zera do 2 tys i pojechałem na regulacje gazu i jest git mam obroty zawsze minimum 1000 lub troche wyższe ( na stacji gazownik powiedział ze idealnie nie będzie chodził bo nie mam jakiegoś modułu w inst. gaz. który kosztuje 300zł więc sobie odpuściłem) nie narzekam ale pozostał mi jeden problem jak wyjezdze gaz do końca i przełącze na benzyne to czasami chodzi jak padaka prawie gaśnie i obroty tylko do 3,5tys potem blokuje coś a po zatankowaniu gazu i po przejechaniu troche wraca wszystko do normy

jak ktoś coś wymysli co mam do naprawy (oprócz założenia modułu) to proszę pisać będę wdzięczny

Comment

Zamieszczone przez jaca Zobacz posta
                      to dziwne kolego Jogus bo prędkościomierz w naszych civach nie ma linki,jest elektroniczny i ma czujnik predkości który mieści się na skrzyni biegów,a co do obrotów to też podejżewam ze to problem elektroniczny,polecam wizytę u elektromechanika,pozdrawiam....

he he ja nie mam hondy ...szukam dopiero ale ...jeśli macie czujnik elektryczny to warjujący prędkościomierz to poprostu brak "masy" w aucie na kablu od akumulatora albo zajechany czujnik,,, albo się poluzował.

Comment

Working...
                      X