Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wskaźnik paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wskaźnik paliwa

Witam. Widziałem już kilka postów na ten temat ale żaden nie odpowiadał na moje pytanie. Ostatnio bawiłem się w wymianę tarcz niestety skończyło się to połamaną wskazówką od wskaźnika paliwa. Znalazłem na allegro zegary do Hani ( koles miał ten sam prolem ale połamał z drugiej strony ) . Koleś mówił że miał zatankowany samochód do pełna. Po przełozeniu wskaźnika paliwa do mojej Hani wskaźnik automatycznie podszedł pod sama górę. Nie miałem tyle paliwa. Po dłuzszej jeździe wskazówka nie spadała . Zatankowałem autko do pełna. Zrobiłem prawie 470 km a wskazówka nadal nie opada. Czy jest ktoś w stanie to wytłumaczyć ewentualnie podać wskazówki co zrobic ?? z góry wielkie dzięki

Zacial ci sie poprostu plywak, dostan sie do baku (pod tylna kanapa) i pobaw sie tym

Comment

Dzięki za radę jak cos pomoze to odpiszę . Pozdrawiam

Comment

Miałem identyczny problem.. odkręcałeś wskaźniki od obudowy.. obudowy licznika?? ja odkręcałem, potem za mocno dokręciłem.. co powiązało się z tym że pourywały się przewody od zwojów we wskaźnikach - zakończenia zwojów przylutowane są do kołków w które wkręcane są śruby mocujące. pomogło u mnie polutowanie tych drucików i ponowny montaż tylko przykręcanie śrubek z wyczuciem..

Comment

Nie chcę psuć humoru ale ogólnie demontując zegary w civicach, wskazówka paliwa i temperatury silnika są ostatnimi które można w ogóle dotknąć! Są one bardzo czułe i w większości przypadków po zamontowaniu nie spełniają już swoich funkcji!

Comment

wskaźnik paliwa

Może i za mocno to przykręciłem ale czy gdyby tak było wskazówka poszła by automatycznie do góry ?? sprawdzę to co napisałeś pozdrawiam

Comment

ja tak miałem, poszła od razu na max

Comment

erwany przewód. U mnie lutowanie nie pomogło. Musiałem zakupic noiwe zegary. Brałem po uwage śruby o których pisałeś i wszystko jest ok. Pierwszy i ostatni raz podejmowałem się w zabawę z zegarami. pozdrawiam

Comment

A tak w ogóle to czy wasze wskaźniki paliwa są precyzyjne ? Bo u mnie jak przyspieszam to wskazówka opada i potem długo zostaje na tej niższej pozycji i nigdy nie wiem ile mam w baku.

Comment

Working...
                  X